Waarom gemeenteraads verkiezingen ? (9)

zaterdag 13 oktober 2012

11. Het Vlaamse karakter van de gemeente bewaken


Lebbeke is een gastvrije gemeente maar van anderstalige nieuwkomers verwachten wij dat zij zich aanpassen en onze taal leren. Dit komt in eerste instantie de anderstalige ten
goede: kennis van het Nederlands is een hefboom om deel te nemen aan onze samenleving en is de poort naar onderwijs, arbeidsmarkt en verenigingsleven.

Taalcursussen Nederlands dienen te worden gestimuleerd. Ook het project ‘samen
inburgeren’ van het OCMW dient volop in de kijker gezet te worden.


12. Goed nabuurschap en permanent overleg met de omliggende gemeenten, inzake mobiliteit, openbare werken, waterbeheer, sport en cultuuractiviteiten, ...

De werking en activiteiten van een gemeente houden niet op aan de gemeentegrenzen. Samenwerking en overleg binnen de intercommunales en met de buurgemeenten is nodig: de
burgemeesters, schepenen, dienstverantwoordelijken van de omliggende gemeenten dienen regelmatig te overleggen.

Het is evident dat wij verwachten dat zij de dossiers met de nodige kennis en gezag behartigen en niet enkel aanwezig zijn omdat het moet, want hier knelt het schoentje dikwijls.

Comments

0 Responses to "Waarom gemeenteraads verkiezingen ? (9)"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief