Ingeborg De Meulemeester : De voorstellen van Olivier De Schutter, de speciale rapporteur van de Verenigde Naties voor het recht op voedsel, zijn volgens ons niet de juiste remedie tegen de torenhoge voedselprijzen. Voor ontwikkelingslanden is de vrije markt een voorwaarde voor economische groei. Hongersnood heeft niets te maken met onvoldoende productie, maar wel met armoede.
De Kamercommissie Buitenlandse Zaken hield onlangs een hoorzitting met De Schutter. Hij zal op 8 maart zijn eindrapport voorstellen aan de VN-Raad voor de Rechten van de Mens in Genève. Nadat De Schutter in de Kamercommissie al zijn bevindingen voorstelde, hebben wij alvast toch stevige kritiek.
Drie jaar geleden, net voor de financiële crisis van 2007 en 2008, stegen de voedselprijzen wereldwijd tot een absoluut record. Bovendien zijn de recente onrusten in de Arabische wereld een indirect gevolg van de stijgende voedselprijzen. Bijna alle Arabische landen moeten ruim de helft van hun voedsel invoeren, waardoor de voedselprijzen de pan uit rijzen. Lees de volledige tekst hier verder.
Meer over Ingeborg De Meulemeester : hier, hier , hier, hier en hier.
N-VA Standpunt Asiel en Migratie
De problematiek van Asiel en migratie, en in het bijzonder ook de “gezinshereniging” en de misbruiken die eruit voortvloeien zijn een van de belangrijke aandachtspunten van de N-VA Kamerfraktie.
“Luc Cortebeeck, voorzitter van het ACV :
- pleitte voor de verkiezingen NIET voor een partij als de N-VA te stemmen.
De kiezer en zeker ook de ACV-ers hebben massaal deze overbodige betutteling in de wind geslagen en de N-VA een historische overwinning bezorgd.
- naar aanleiding van de onderhandelingen wil Cortebeeck nu mee aan tafel zitten."
Als de heer Cortebeeck dan toch aan politiek wil doen, doet hij dat beter rechtstreeks en stelt hij zich best kandidaat, hetzij via een bevriende partij hetzij met een eigen partij. Onze structuren bieden hem heel wat mogelijkheden om op een democratische manier te participeren aan de politiek.
Binnen het ACV is het een "taboe" om communautaire dossiers te bespreken of enige belangstelling te tonen voor de Vlaamse bekommernissen, dixit een kaderlid van deze organisatie.
Wil je meer te weten komen over het programma van de N-VA en waar zij voor staat, dan kun je hier zoeken uit volgende thema’s:
Jarenlang was ik aktief binnen Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen. Voka publiceerde naar aanleiding van de verkiezingen een eigen memorandum, met uiteraard de nadruk op ondernemersschap. Hierbij haar programma - klik hier.
Stilstaan is achteruitgaan!
Om onze welvaart en welzijn te waarborgen moeten wij nu durven veranderen.
Het begrotingstekort, de financiering van de uitgaven, de arbeidsmarkt en jobs, de vergrijzing en de te lage pensioenen, een beter bestuur door minder bureaucratie,.. al dit kan best gerealiseerd worden via een grondige staatshervorming.
Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, … Dit zette mij aan het denken.
In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.
Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, … aan te pakken. Dit wil ik doen.