Krachtdadig Horeca-beleid

donderdag 25 oktober 2012





Gepubliceerd op 24 okt 2012 door NVABarricade

De invoering van de kassaregistratie, zonder tegelijk in ondersteunde maatregelen te voorzien, zal volgens Horeca Vlaanderen de doodsteek betekenen voor vele horeca-uitbaters. N-VA-Kamerlid Jan Van Esbroeck roept daarom zijn collega-parlementsleden met aandrang op om in het federaal parlement eindelijk het debat te starten voor een krachtdadig horecabeleid. De 'surplace' van de regering in dit dossier is stilaan wraakroepend te noemen.

Vlaanderen is een Lekker Land. Met dank natuurlijk aan de duizenden ondernemers die samen met hun medewerkers dag aan dag een lang gevestigde traditie van ‘lekker genieten’ perfect vorm geven. In het café, de bistro, het restaurant of in het toeristische logies. Vanuit een combinatie van stevig vakmanschap én uitmuntend gastheerschap. Toch hangen nu al jaren donkere wolken boven de horeca. De sector kampt met heel wat specifieke problemen. En veel uitbaters hebben het echt niet makkelijk.

Wordt het morgen beter? Als het van de N-VA afhangt wel. Parlementsleden van de N-VA namen recent een reeks concreet samenhangende initiatieven. Precies hier maakt de N-VA het verschil met de jarenlange ‘losse flodder’-politiek van de opeenvolgende federale regeringen. Ik moet het u niet vertellen: praatjes vullen immers geen gaatjes.

De N-VA wil dringend nieuwe kansen voor de horeca.

Een café zonder bier is geen lachertje. Wel integendeel. Maar bier zonder het vertrouwde café om de hoek, of een lekker diner zonder de gezelligheid van het restaurant, … het zou ons allen niet vrolijker maken.

Daarom alleen al: stop het wurgbeleid en geef de horeca eindelijk nieuwe kansen!

Bart De Wever
Voorzitter N-VA


Comments

0 Responses to "Krachtdadig Horeca-beleid"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief