Waarom gemeenteraads verkiezingen? (10)

zaterdag 13 oktober 2012

13. Vernieuwing van de dorpskernen o.a. van Denderbelle en Wieze met respect voor ons onroerend erfgoed

Decennialang is er op het Dorp te Denderbelle niets fundamenteels gebeurd, het heeft geen aantrekkelijke aanblik.

Er valt nochtans iets moois van te maken. De dorpskernvernieuwing moet gebeuren via een totaalconcept met groen, nieuwe bestrating, nieuwbouw dat op een gezonde manier
wordt ingeplant, goed uitgedachte parkeerplaatsen, een mooi speelterrein…

Verkoop van de pastorij van Belle biedt mogelijkheden om herboren te worden als een prachtige horecazaak, met respect voor de historische waarde van het gebouw. Dit kan
kaderen in een fiets- en knooppuntenroute.

Ook in Wieze dient het geklasseerde dorpsplein grondig te worden vernieuwd. Wij verwijzen naar de inspanningen die N-VA reeds nam voor het behoud en de restauratie van de cafĂ© ’t Oud Gemeentehuis. Na overleg met de verschillende partijen, waaronder Karel Uyttersprot, de Heemkring, lokale vertegenwoordigers, de provincie, de eigenaars en het kabinet van minister Bourgeois, werd de eigenaar bereid gevonden om tot restauratie over te gaan. De plannen zijn klaar, de aanbestedingen zijn lopende maar er dienen nog een aantal administratieve taken te worden vervuld.

Voor Heizijde en de Minnestraat en Lebbeke centrum pleiten wij voor meer groen en de voorziening van banken.

Comments

0 Responses to "Waarom gemeenteraads verkiezingen? (10)"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief