DE VERANDERING BEGINT MORGEN

zaterdag 13 oktober 2012


Morgen is het zover. Kiest u morgen voor N-VA dan kiest u resoluut voor verandering. In uw provincie, stad, dorp en straat. Maar ook in de Wetstraat.


Want zeg nu zelf : CD&V, SP.a en OVLD, zijn in de regering - Di Rupo echt niet goed bezig. Dat merkt u aan zowat alles. Dit land rijdt zich steeds verder vast. En ondertussen betaalt u wel de factuur.

Wilt u verandering dan weet u morgen meteen wat te doen.

(get) Bart De Wever
Algemeen Voorzitter N-VA


DE VERANDERING BEGINT MORGEN.




N-VA-verkiezingsmeeting - Toespraak van Bart De Wever - 13-10-2012.




Beste vrienden,

Nog één nachtje slapen en we kunnen gaan stemmen …



Ik weet dat velen onder jullie er ondertussen echt wel naar uitkijken. Niet alleen uit zenuwachtigheid of nieuwsgierigheid, maar ook omdat het begint te wegen. Want het zijn slopende maanden geweest. Inderdaad: maanden. Wij zijn onze campagne in juni al begonnen met een bustoer door heel Vlaanderen en sindsdien hebben wij niet meer stilgezeten.


Het schrijven van de lokale verkiezingsprogramma’s, het samenstellen van de lijsten, het klaarstomen van al het verkiezingsmateriaal, het voorbereiden van de kandidaten, … En dan moest de eigenlijke campagne nog beginnen. Meer dan 6500 kandidaten hebben hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk mensen te overtuigen, geholpen door nog eens duizenden militanten uit onze snel groeiende partij. U hebt de deuren platgelopen, honderdduizenden folders gebust, duizenden borden gezet, een veelvoud aan affiches geplakt, wijkbezoeken gedaan, infovergaderingen georganiseerd, markten bezocht, fietskaravanen opgezet, acties gevoerd, persconferenties gehouden, liedjes gezongen soms (en in het geval van Mechelen zelfs zeer goed gezongen) …



Bovendien was het voor velen onder u de allereerste keer dat u een campagne organiseerde of er aan deelnam. Soms zonder eerdere ervaring of voorbeelden in de eigen gemeente. Het was dus niet alleen een lange tocht, in veel gemeenten was het ook een ontdekkingsreis. Dat wij samen zo ver zijn gekomen, dat wij in moeilijke omstandigheden een mooi parcours hebben afgelegd, dat we hier vandaag met meer dan 2000 mensen verzamelen om de laatste meters samen af te leggen, daar ben ik ongelofelijk trots op. U bent de basis die elke partijvoorzitter zich wenst.

Beste vrienden,


Ik ga er geen doekjes omwinden. Het was een lange campagne, een zware campagne en een bijwijlen een erg moeilijke campagne. Bij gebrek aan een eigen verhaal of uit schrik voor de N‐VA hebben de traditionele partijen soms vooral tegen ons campagne gevoerd. En dat ging ver, dat ging te ver. Als ik zie hoe in mijn stad sommige van onze kandidaten onder druk werden gezet , enkel en alleen omdat zij nieuwe Vlamingen zijn en kandideren voor de N‐VA, dan ben ik als democraat diep beschaamd. Als ik zie hoe in deze stad winkeliers werden afgedreigd en gevandaliseerd omdat ze het aandurfden een N‐VA‐affiche op te hangen, dan stemt me dat heel triest . En als ik zie hoe velen onder u belachelijk werden gemaakt en beledigingen moesten slikken, dan kan ik niet anders dan respect hebben voor u.

Respect omdat u zich niet hebt laten vangen. U bent niet in de val getrapt die anderen voor ons hadden uitgezet. U bent niet ingegaan op provocaties. U bent onverstoord verder gegaan. U hebt glimlachend de schouders opgehaald en u hebt op een positieve manier een inhoudelijk verhaal gebracht. Zo hebt u bewezen hoe krachtig de verandering kan zijn. Ik dank u daarvoor.



Straks, na afloop, zullen velen onder u nog een laatste keer de baan op gaan. De laatste loodjes. Nog één namiddag campagnevoeren en mensen overtuigen en dan is het woord aan de kiezer.


Een kiezer die al vaak verandering werd beloofd. Een kiezer die al vaak voor verandering heeft gestemd. In de jaren negentig schreef Guy Verhofstadt zijn burgermanifesten waarin hij verregaande autonomie, socio‐economische hervormingen en een andere politiek beloofde. Hij werd premier en deed exact het tegendeel van wat hij beloofde. In 2007 werd Yves Leterme verkozen met een programma, samen uitgewerkt met de N‐VA, waarin verregaande autonomie, socio‐economische hervormingen en een andere politiek de hoofdthema’s waren. Maar ook hij koos uiteindelijk voor de 16 en liet de N‐VA én de Vlaamse kiezer vallen. In 2010 beloonde de kiezer die consequente houding van de N‐VA voor meer autonomie, socio‐economische hervormingen en een andere politiek. Wij werden de grootste partij van het land.



En wat deden CD&V, Open vld en sp.a? Zij spanden uiteindelijk samen met de PS om een belastingsregering zonder Vlaamse meerderheid te vormen. We kunnen de Belgische politiek van de afgelopen decennia eigenlijk kort samenvatten: Vlaanderen kiest voor verandering maar krijgt vervolgens een beleid waar het helemaal niet voor gekozen heeft.



Morgen kunnen de Vlamingen in alle steden en gemeenten kiezen voor een sterke N‐VA ploeg, maar de Vlamingen kunnen ook een duidelijke boodschap sturen naar de Wetstraat: wij zijn het meer dan moe. Meer dan moe om steeds weer als melkkoe te worden gebruikt. Wij zijn de federale stilstand zat. Wij aanvaarden het economische malgoverno echt niet meer. Want wat is het resultaat van een jaar Elio Di Rupo?


‐ De werkloosheid stijgt, het ondernemersvertrouwen daalt.
‐ Het aantal faillissementen stijgt, het aantal startende ondernemers daalt.
‐ De inflatie stijgt, het aantal hypotheken daalt.
‐ De loonkost stijgt, het aantal beursgenoteerde bedrijven daalt.
‐ De armoede stijgt, de industriële omzet daalt.
‐ De schuldgraad stijgt, de concurrentiekracht daalt.
‐ De transfers stijgen, de vacatures dalen.
‐ De kosten van de vergrijzing stijgen, de groeiprognoses dalen.
‐ De belastingen stijgen, de investeringen dalen.
‐ …


Dat is het palmares van de regering‐Di Rupo: alles wat zou moeten dalen stijgt en alles wat zou moeten stijgen daalt. Dit land staat onderste boven. Maar volgens Steven Vanackere zijn wel een topperformer, volgens Alexander De Croo is dit een hervormingsregering en volgens Elio Di Rupo is dit een anticrisisregering. Een anticrisisregering die niet eens een begroting indient of een regeringsverklaring wil afleggen, uit angst voor wat de Vlaamse kiezer zal denken van de nieuwe
belastingtsunami die de PS voor hem in petto heeft.



Wil u als Vlaming meer van hetzelfde of wil u verandering? Dát is de keuze die morgen voorligt. Morgen kan die kiezer beslissen om lokaal een nieuwe wind te laten waaien. Om de almacht van bepaalde partijen te breken. Om vastgeroeste structuren nieuw leven in te blazen. Om mensen die dachten dat ze voor eeuwig de macht in handen zouden houden, duidelijk te maken dat de mensen verandering willen. En om die verandering te verankeren in alle gemeenten in Vlaanderen. Voor ons is de keuze gemaakt: de N‐VA is de kracht van verandering!


Nog één nachtje slapen, en dan is het zover …

Morgen begint de verandering.


Bart DE WEVER
Algemeen voorzitter N‐VA
Lijsttrekker N‐VA
Antwerpen






Comments

0 Responses to "DE VERANDERING BEGINT MORGEN"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief