Waarom gemeenteraads verkiezingen ? (2)

zaterdag 13 oktober 2012

2. Financieel behoorlijk bestuur: de hoge schuldenberg moet teruggedrongen worden

Onze gemeente kent een grote schuldenberg en hoge belastingen. Uit de krantenkoppen blijkt duidelijk dat Lebbeke nood heeft aan een gezond fiscaal beleid. Een budgettair evenwicht moet niet steeds gezocht worden in nieuwe inkomsten maar de tekorten moeten vooral weggewerkt worden door minder uitgaven.

Hierbij stelt zich de vraag naar de rol en opdracht van de gemeente en wat zijn haar kerntaken. Een correcte toepassing van de aanbestedingen, een nauwere samenwerking met het OCMW, met de buurgemeenten, met de private sector (PPS), met intercommunales en sociale instanties, moet tot een beheersing van de uitgaven leiden en efficiëntiewinsten opleveren.

3. Cultuur: professionalisering van CC De Biekorf



Cultuur en een bloeiend verenigingsleven zorgt voor een frisse adem in onze gemeente en maakt het leven een stukje aangenamer. N-VA wil cultuur dicht bij de mensen brengen en wil de samenwerking tussen cultuur-sport-jeugd verenigingsleven-middenstand en lokale economie versterken (PPS).

Het GC De Biekorf (met een capaciteit van 650 toeschouwers) moet via bijsturing meer succesvol zijn. Het heeft nood aan professionalisering via een lange termijnvisie, een beter informaticasysteem en beter beheer.
De huidige bezettingsgraad van De Biekorf heeft in grote mate te maken met het gebruik voor privéfeesten of de verhuring aan niet-Lebbeekse evenementenbureau’s die de zaal voor een prikje kunnen huren. Zij brengen er zelf artiesten naartoe en nemen de winst.
Een degelijke aanpak en eigen programmatie moeten het project interessant maken. Op die manier willen wij de schulden beheersen en wordt het ook voor een cafetaria uitbater de moeite waard . Na ruim 5 jaar (opening 2007) is er nog steeds niemand geïnteresseerd gevonden in de uitbating van de cafetaria.

De inrichting van een speeltuin achter De Biekorf zou een belangrijke toegevoegde waarde kunnen betekenen voor de cafetaria.

Comments

0 Responses to "Waarom gemeenteraads verkiezingen ? (2)"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief