Waarom gemeenteraads verkiezingen ? (3)

zaterdag 13 oktober 2012

4. Mobiliteit, voet-en fietspaden, minderhinderplan

Naast het permanent onderhoud van voet- en fietspaden willen wij een meerjarenplan voor de vernieuwing en uitbreiding ervan. Daarnaast dienen de obstakels die op de voetpaden staan weggewerkt te worden. Elektriciteitspalen, verdeelkasten, verkeerstekens verhinderen dikwijls de vrije doorgang voor rolstoelen en kinderwagens. Bij wegvernieuwingen en wegenwerken dient hier maximaal rekening mee gehouden te worden. Wij verwijzen naar het bijzondere werk hieromtrent door het Verkeersplatform Lebbeke. (zie ook: http://torck.org/public/FINAL.pdf)

Minder hinder bij openbare werken:

- een planmatige aanpak voor onderhoud en vernieuwing wegen
- goed informeren van de bewoners én ook van de andere weggebruikers
- werken in samenspraak met ALLE nutsbedrijven zodat de noodzakelijke werken tegelijkertijd of aaneensluitend kunnen plaats hebben. Het gebeurt te vaak dat de weg wordt opengebroken door bv. de elektriciteitsmaatschappij en dat enkele maanden later de weg of voetpaden opnieuw opengebroken worden voor andere voorzieningen.

N41: inzake de N41 heeft N-VA een alternatief plan dat uitgewerkt werd in samenwerking met buurtbewoners en dat het Broek in Denderbelle ontziet. Een traject ‘rondom Belle’ dat buiten Belle blijft.


5. Aandacht voor de watergevoelige gebieden.


Onze gemeente kent een aantal bijzonder watergevoelige gebieden. De bestaande wachtbekkens kunnen bij langdurige, hevige regenval de overvloed niet aan. Via een degelijk beheer en een overleg met de buurgemeenten (Opwijk, Dendermonde, ...) moet er een afdoende oplossing komen.

Comments

0 Responses to "Waarom gemeenteraads verkiezingen ? (3)"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief