Waarom gemeenteraads verkiezingen? (11)

zaterdag 13 oktober 2012

14. Bloeiend, veelzijdig en ondersteunend verenigingsleven, waardering voor het vrijwilligerswerk

Op dit verenigingsleven en vrijwilligerswerk kunnen wij bijzonder fier zijn. De tientallen verenigingen inzake jeugd-, sport, cultuur, ontspanning, senioren, ... maken het leven aangenamer.

Wij hebben dan ook een boontje voor het vrijwilligerswerk in de verenigingen, maar vooral ook bij de hulpdiensten als de politie Rode Kruis en Brandweer. Het vrijwillige brandweerkorps staat in voor de fysieke veiligheid van ons allen en dienen verder ondersteund te worden.


15. Aandacht voor de sociaal zwakken en centralisering van alle sociale diensten in het Sociaal Huis

Voor N-VA is integratie van nieuwkomers en een zinvolle activiteit, de beste waarborg tegen armoede en uitsluiting. Voor N-VA is de deelname aan het maatschappelijk leven gekoppeld aan rechten en plichten. Zij streeft dan ook naar een activerend arbeidsmarktbeleid.



De nieuwbouw van het OCMW moet een écht sociaal huis worden. Alle sociale dienstverleningen dienen daar te worden samengebracht, ook de sociale diensten die nu nog in het Administratief Centrum zijn ondergebracht.

Daarnaast dient de achterstand op het vlak van zorg voor onze oudjes, onze ‘zilveren schatten ‘ te worden weggewerkt. Onze gemeente heeft inzake serviceflats een tekort van 28 bedden of 30% en in een rusthuistekort (= woonzorgcentrum) van 9%.


Ook hier is een privaat-publieke samenwerking (PPS) aangewezen.

Comments

0 Responses to "Waarom gemeenteraads verkiezingen? (11)"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief