Waarom gemeenteraads verkiezingen ?

zaterdag 13 oktober 2012


Waarover gaat het?

Wij kiezen met zijn allen 25 gemeenteraadsleden die voor 6 jaar lang onze gemeente gaan besturen. Uit de 25 verkozenen worden een burgemeester en 5 schepenen verkozen.

Denderbelle-Lebbeke-Wieze in ‘t kort

Onze gemeente telt 18.250 inwoners. De bevolkingsdichtheid bedraagt 678 inwoners/ km², wat aanzienlijk meer is dan het gemiddelde in Oost-Vlaanderen (485) of Vlaanderen (466). Het gemiddelde inkomen dat wij verdienen ligt ook boven het Vlaamse gemiddelde. Dit is deels te verklaren door de goede ligging en het feit dat velen o.a. in Brussel werken. Daarnaast telt onze gemeente 1.200 zelfstandigen en 335 bedrijven, die samen 3.175 personen tewerk stellen. Bovendien kent Denderbelle-Lebbeke-Wieze een relatief oudere bevolking wat een specifieke aanpak vereist.

In tegenstelling tot wat men uit de korte voorstelling zou vermoeden, hinkt onze gemeente op heel wat domeinen achterop in het peloton van de Vlaamse gemeenten. Met een dynamisch en fris programma wilt de N-VA onze gemeente brengen waar zij thuis hoort: in de voorste gelederen.

1. Wij willen onze gemeente brengen waar zij thuis hoort: in de voorste gelederen van het peloton van de Vlaamse gemeenten

Onze gemeente bengelt op heel wat domeinen aan de staart van het peloton in vergelijking met de andere Vlaamse gemeenten. Dit is geen oppositietaal, maar wij verwijzen naar een aantal studies en rapporten:

- Lebbeke kent een hoge schuldenlast en hoge belastingen met een slecht financieel rapport tot gevolg (Prof.H.Mattijs score Lebbeke 5,5/10 in Het Laatste Nieuws);

- Op milieuvlak hebben wij het grootste afval per inwoner;

- Volgens een analyse van ‘Kind en Gezin’ is er een groot tekort aan plaatsen voor kinderopvang (26,6/100 kinderen terwijl het gemiddelde 48/100 bedraagt);

- In het Burgemeestersrapport (Het Nieuwsblad) staat Lebbeke op de 249°plaats op 307 gemeenten in Vlaanderen;

- Voor onze verouderende bevolking is er een tekort aan serviceflats en rusthuisbedden (De Standaard 30.8.2012), en is er een groot tekort aan sociale huurwoningen (DS 15.4.2012);

- De Ondernemersbarometer (Unizo) scoort ondermaats;

- ...

Comments

0 Responses to "Waarom gemeenteraads verkiezingen ? "

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief