Waarom gemeenteraads verkiezingen (7)

zaterdag 13 oktober 2012

9. Voldoende aanbod van buiten- en naschoolse opvang en genoeg openbare speelruimte

Inzake kinderopvang scoort onze gemeente ondermaats: slechts 26,88 opvangplaatsen/100 kindjes terwijl het gemiddelde in Vlaanderen 48 per 100 kindjes bedraagt (gegevens Kind en Gezin). Een grondige aanpak moet deze achterstand wegwerken.

Wij willen ook private initiatieven hieromtrent stimuleren.

Speelpleinen: het was N-VA die, via een petitie en tussenkomsten op de gemeenteraad, de slechte staat en de gebrekkige uitrusting van de speelterreinen onder de aandacht
bracht. Wij pleiten voor goed onderhouden en degelijk uitgeruste speelpleintjes.

N-VA stelt ook voor om in de tuinen van De Biekorf een grotere, goed afgebakende speeltuin in te richten. Als referentie verwijzen wij naar de speeltuin St.Pietersburcht te Puurs, een samenwerking tussen de gemeente Puurs en Natuurpunt.

Comments

0 Responses to "Waarom gemeenteraads verkiezingen (7)"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief