Norbert Detaeye : jazzmuzikant

zondag 22 januari 2012



Norbert Detaeye en Karel Uyttersprot

Samen met de onvolprezen jazzmuzikant en vriend, Norbert Detaeye. Norbert Detaeye is sinds 1965 actief in de jazz- en blueswereld en was vele jaren pianist / zanger bij de legendarische Jeggpap New-Orleans jazzband, in die dagen het huisorkest van de Honky Tonk Jazzclub in Dendermonde (bio).

In Roemenie stichtte hij in de nasleep van de revolutie, een mediatheek die ook zijn naam draagt (Mediateca Norbert Detaye) en werd , omwille van zijn vele verdiensten, Doctor Honorus Causa van de universiteit Transilvanie, en tevens ere-senator en ereburger van Brasov. Hij was vroeger ook speciale gast op de IJzerbedevaart te Diksmuide.


Vrienden en bewonderaars, waaronder Remi Vermeiren, voorzitter van De Warande-werkgroep, brachten in 2010 een huldeboek uit. Ik koester voor hem ook een bijzondere waardering, voor zijn uitzonderlijk talent als muzikant, maar vooral ook om zijn innemende persoonlijkheid.”



Meer over Norbert Detaeye in :
- Brussels Nieuws,
- Discografie Muziekarchief,
- Last FM,
- De Patershoffeesten ,
- Honky Tonk Jazz Club ,
- fotografie Bruno Cornil,
- Op 29 janari 2012 : Lazy River Jazz Club Gent - Aperitiefconert.





Serbarile Mediatecii „Norbert Detaeye" din Brasov,
cunoscute sub numele de Festivalul Etnovember, s-au incheiat,
in editia din 2010, cu un spectacol "incendiar".




Winin' Boys playing "I Want a Little Girl" live,
with the help of the great Belgian piano
professor Norbert Detaeye. It is followed by me
singing "Sing Song Girl" and playing the ukulele.

Comments

0 Responses to "Norbert Detaeye : jazzmuzikant"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief