2012-01-08 Wat is de fundamentele kritiek op de Federale begroting ?

zondag 8 januari 2012

Een Franstalige meerderheid in de regering beslist dat de Vlamingen de hoogste lasten dragen.

Wat is de fundamentele kritiek op de Federale begroting ?


A) Kritiek van Europa:

1. Zelfs als we uitgaan van een economische groei van 0,8%, kom je nog niet tot een tekort van 2,8%, maar wordt het 3,25%.

Europa wijst erop dat de regering veel te optimistisch is in een aantal 'opbrengsten' en bovendien vergeet men dat al die belastingverhogingen ook wel eens een negatief effect op de groei kunnen hebben.

De regering zondigt immers tegen de belangrijkste van alle Europese aanbevelingen: ze bespaart veel te weinig op de uitgaven en zoekt vooral nieuwe inkomsten. De regering moet dus al 1,5 à 2 miljard euro zoeken om deze begroting geloofwaardig te maken, zegt Europa.

2. Als straks blijkt dat de economische groei geen 0,8% bedraagt – wellicht amper een nulgroei – dan is er nog eens een inspanning van 1,5 miljard nodig en komen we al op een gat van meer dan 3 miljard euro.

3. Wij vragen de regering op om de kritiek van Europa ernstig te nemen en niet arrogant weg te wimpelen, zoals Laurette Onkelinx vrijdag nog deed. Wij moeten zo mogelijk een meer geloofwaardige begroting indienen. En daarbij vooral kiezen voor echte structurele besparingen op de uitgaven, want belastingen bevat deze begroting al meer dan genoeg.

4. Onze fractie in de Kamer zal komende week een aantal duidelijke voorstellen op tafel leggen om dat gat van ongeveer 3 miljard euro met echte besparingen dicht te fietsen.

B) Wat is onze belangrijkste kritiek op de federale begroting?


1. Veel te veel belastingen (3/4) en te weinig besparingen op de uitgaven (1/4), terwijl Europa exact het omgekeerde vraagt. Zeker ons land, waar de belastingdruk al zo hoog is, is dat eigenlijk niet rechtvaardig.

2. Het zijn altijd dezelfde mensen die moeten betalen.

C) Er zijn twee constanten:

Het zijn altijd de werkende mensen die moeten betalen + het zijn vooral de Vlamingen die in dit land de belastingen betalen. Vlamingen die werken, zijn twee keer de pineut.

a) Om te BESLISSEN heeft deze regering in Vlaanderen geen meerderheid,

b) maar BETALEN doen de tweederde meerderheid van de Vlamingen.

Karel Uyttersprot
Volksvertegenwoordiger
0497/522 800
www.kareluyttersprot.be

Comments

0 Responses to "2012-01-08 Wat is de fundamentele kritiek op de Federale begroting ?"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief