N-VA arr.Dendermonde richt Adviesgroep "Dender 2012" op

maandag 9 januari 2012

De N-VA zit onmiskenbaar in de lift.


Het ledenaantal in Vlaanderen bedraagt momenteel 25 000 en iedere maand komen er ruim 1000 leden bij.

Ook in het arrondissement Dendermonde, dat de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Hamme en Zele omvat, kent de N-VA een sterke groei. Met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 wenst de N-VA dit succes om te zetten in een belangrijke toename van het aantal verkozenen in de diverse gemeenteraden en OCMW’s.

Karel Uyttersprot, volksvertegenwoordiger en arrondissementeel coördinator verkiezingen 14.10.2012: Het zoeken van bekwame kandidaten,een goede spreiding over de respectievelijke (deel) gemeenten, aandacht voor de M/V verhouding, leeftijd, activiteit,… is een hele uitdaging. In totaal zullen de N-VA lijsten van de 10 gemeenten meer dan 250 kandidaten tellen waarvan het overgrote deel nieuw zijn. Met de adviesgroep "Dender 2012" willen wij alle afdelingen en kandidaten begeleiden, bijstaan en helpen.

Met uitzondering van de gemeente Laarne waar de N-VA op eigen kracht naar de verkiezingen trok en er in het schepencollege zetelt, nam N-VA in 2006 op zowat alle andere plaatsen deel in een kartel met de CD&V.

Hugo De Mol, arrondissementeel voorzitter :" De evaluatie van de kartelwerking kan als positief tot zeer positief beschouwd worden. Gezien de gewijzigde omstandigheden in het politieke landschap hebben de meeste N-VA afdelingen evenwel besloten om met een eigen lijst op 14 oktober 2012 naar de verkiezingen te trekken, dit geeft ons de beste waarborg om ons op lokaal vlak in te bedden."

Momenteel telt N-VA in het arrondissement Dendermonde 10 gemeenteraadsleden, waaronder 3 schepenen (Buggenhout, Dendermonde en Laarne), en 4 OCMW-raadsleden (2 in Laarne en 2 in Lebbeke). Daarnaast heeft de regio 2 parlementariers in het Federale Parlement, Miranda Van Eetvelde en Karel Uyttersprot.

In 4 gemeenten heeft N-VA geen vertegenwoordiger, noch in de gemeenteraad noch in het OCMW. De gemeenteraadsverkiezingen worden dan ook een uitdaging om overal met nieuwe frisse lijsten naar de kiezer te trekken. De kandidaten zullen dit evenwel niet ongewapend doen.

Op nationaal vlak worden de kandidaten begeleid via het "Traject 2012"; een degelijk uitgewerkt programma dat verloopt over een aantal haltes. Per halte is er een studiedag over een aantal thema’s die als basis kunnen dienen voor het lokale verkiezingsprogramma.

De haltes behandelen:


Op arrondissementeel vlak wordt een adviesgroep "Dender 2012" geïnitieerd. Deze groep bestaat uit de huidige N-VA mandatarissen van Gemeenteraad en OCMW aangevuld met de parlementariërs van de regio, Miranda Van Eetvelde en Karel Uyttersprot. Zij zijn ‘meter’ en ‘peter’ van "Dender 2012". Ook de arrondissementele bestuursleden ondersteunen deze groep.

  • Onze schepenen Jan Jacobs te Buggenhout, Marius Meremans te Dendermonde en Marianne Matthys te Kalken- Laarne, dekken samen een brede waaier van bevoegdheden zoals cultuur, burgerlijke stand, jeugd, communicatie, toerisme, schone kunsten, land- en tuinbouw, mobiliteit, markten,...


  • Onze raadsleden Denis Van Linthout, Hilde Baeck en Jef Verhaegen te Buggenhout, Goedele Uyttersprot, te Lebbeke, Dietlinde Bombeke te Wichelen en Herman Van Driessche en Bruno Alens , te Zele, vullen deze lijst met hun ervaringen aan.


  • Met onze OCMW- raadsleden Hilde Nobels, Daniel De Brouwer , (beiden Kalken-Laarne), Els Sinnaeve en Hugo De Mol (beiden Lebbeke) beschikken wij over een ruime expertise . Bijvoorbeeld OCMW raadslid Hugo De Mol werkt niet alleen op een belangrijk OCMW (te Asse), maar bovendien zetelt hij reeds 25 jaar onafgebroken in het OCMW van Lebbeke.


  • De kandidaten kunnen op gemeentelijk vlak uiteraard ook rekenen op de steun van hun bestuur.Daarnaast staan onze parlementsleden ter beschikking van de kandidaten.


  • Miranda Van Eetvelde, voormalig medewerker VDAB en gespecialiseerd in arbeidsmarkt, welzijn en gezin, lid commissie Sociale Zaken. Miranda is bovendien meter van een aantal afdelingen, en


  • Karel Uyttersprot, licentiaat Politieke en Sociale Wetenschappen, voormalig gedelegeerd bestuurder Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen, en ervaring inzake organisatie en management. Hij werd door het N-VA partijbestuur aangesteld tot coördinator voor het arrondissement Dendermonde voor de N-VA afdelingen en –lijsten voor de verkiezingen van 14.10.2012.


Namens het N-VA bestuur arr.Dendermonde,
Hugo De Mol, voorzitter
Bart Nobels, secretaris

Karel Uyttersprot
Mirande Van Eetvelde
Volksvertegenwoordiger

Comments

0 Responses to "N-VA arr.Dendermonde richt Adviesgroep "Dender 2012" op"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief