Marcourt gaat voor ontmanteling Wallonië - Brussel

woensdag 25 januari 2012

Gisteren stond het in de kranten : Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt (PS) houdt vast aan zijn pleidooi voor een ontmanteling van de Federatie Wallonië-Brussel, ondanks het verzet vanuit zijn eigen partij.

Via Twitter vond ik onderstaande grappige cartoon :



Minister Marcourt kondigde een reflectiegroep aan, met als doel om de toekomst van Wallonië te bestuderen. Hij heeft het doorgeven van de bevoegdheid Onderwijs van de Franstalige gemeenschap naar de gewesten.

"We moeten in een hogere versnelling schakelen en met een project komen voor Wallonië, niet enkel zeggen dat we verstikt worden door budgettaire problemen", legt Marcourt uit in de krant Le Soir. Hij blijft volhouden, en de ontmanteling van de Federatie Wallonië-Brussel én de regionalisering van het onderwijs na te streven. "Niet van de diplomanormen, wel van de organisatie en het antwoord op de lokale noden".

De cartoon is duidelijk : hij wordt onmiddellijk benaderd door Elio Di Rupo die benadrukt dat "de Franstaligen samen moeten blijven (en strijden)", terwijl Rudy Demotte uitdrukkelijk stelt :"Laten we toch nadenken ... "

Het is duidelijk waarover het gaat, vind je niet ?

Comments

0 Responses to "Marcourt gaat voor ontmanteling Wallonië - Brussel"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief