Treinramp Wetteren : N-VA eist een grondig onderzoek.

zondag 5 mei 2013


Karel Uyttersprot, volksvertegenwoordiger, zal de bevoegde minister ondervragen.

Uit goede bron vernemen wij dat het ongeval te Wetteren zijn oorzaak zou vinden in de slechte staat van een wissel. De N-VA vraagt dat de oorzaak ten gronde zou onderzocht worden.

Bron : “Reeds jaren zijn problemen met die wissel die men steeds met een kleine herstelling probeert op te lappen. Minimum om de 6 weken is er iets gaande met die wissel en in plaats van deze te vervangen behelpt men zich steeds met oplapwerk. Stel u voor dat dit een reizigerstrein was geweest. “.

Als gevolg van de slechte staat van de wissel mogen treinen slechts aan een snelheid van 40 km passeren.  Het onderzoek moet uitwijzen of de betrokken trein 80 km zou  gereden hebben en of met een degelijke wissel, ook tegen deze snelheid het ongeval kon voorkomen worden.

Wij vernemen tevens uit dezelfde bron :”...   dat mensen van Securail Gent uitgestuurd zijn  naar plaats onheil, bij mijn weten zonder beschermende kledij zoals P3 maskers enz. Heeft deze dienst de preventieadviseur of arbeidsgeneesheer gesproken betreffende deze wettelijk voorziene beschermingsmiddelen, zo niet ... , dan zal dit voor al het personeel daar aanwezig hetzelfde zijn. “

Het gevaar is niet denkbeeldig dat dit zou gebeurd zijn met een passagierstrein. N-VA eist dan ook een grondig onderzoek naar de oorzaak en omstandigheden van het ongeval.

Voor ons is het duidelijk: op veiligheid en onderhoud kan men niet inleveren of toegevingen doen ! Ik zal in de Kamer, de bevoegde minister dan ook vragen , naar opheldering in deze zaak en naar de resultaten van het onderzoek door het parket en de gespecialiseerde diensten.

De slachtoffers betuigen wij onze oprechte steun en medeleven. Tevens willen wij allen, die zich inspannen om het leed van de slachtoffers en de omwonenden te verzachten, danken voor de geleverde inspanningen.

Ook de medewerkers van NMBS en Infrabel willen wij een riem onder het hart steken, zij roeien met de riemen die ze hebben.

Comments

0 Responses to "Treinramp Wetteren : N-VA eist een grondig onderzoek."

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief