Bezoek aan het Voortrekkersmonument, Pretoria, Zuid Afrika

dinsdag 21 mei 2013


Het Voortrekkersmonument ( opgericht 1949 )is een hulde aan de "Voortrekkers", de boeren, voornamelijk afkomstig uit de Lage Landen ( vnl Nederland ), trekken met hun ossewagens ( huifkarren ), van het zuiden ( Kaap ) van Zuid-Afrika naar de regio

De Voortrekkers waren blanke Zuid-Afrikaanse boeren, die tussen 1830 en 1850 emigreerden uit de door de Britten geannexeerde Kaapkolonie naar het gebied rond de Oranjerivier, in de zogenaamde Grote Trek.

Pretoria werd genoemd naar de leider van de Voortrekkers, Andries Pretorius .

Karel met de heer Johan Maricou; onze ambassadeur in Zuid-Afrika.


Comments

0 Responses to "Bezoek aan het Voortrekkersmonument, Pretoria, Zuid Afrika"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief