Voet- en fietspaden toegankelijk maken, ook voor rolstoelen en kinderwagens.

zaterdag 12 mei 2012

Betreft: mobiliteit, voet- en fietspaden beter toegankelijk maken.

Verkeersveiligheid en een goede mobiliteit zijn  belangrijke aandachtspunten, zeker voor zwakke weggebruikers.





Foto’s: centrum Lebbeke, hoek  Leo DoboisstraatBrusselsesteenweg, Korte Breestraat, Opwijkstraat, Langestraat,…

Verkeersveiligheid en een goede mobiliteit zijn  belangrijke aandachtspunten, zeker voor zwakke weggebruikers.


Dikwijls worden de veiligheid en mobiliteit gehinderd door nutsvoorzieningen. Zo stellen wij vast dat er op tal van plaatsen in de gemeente Lebbeke en ook elders, op de voet- en fietspaden, electriciteitspalen, schakelkasten, of andere obstakels voor nutsbedrijven worden geplaatst.

Wij zijn van oordeel dat in een goed overleg met de nutsbedrijven, deze obstakels over een redelijke termijn kunnen verplaatst worden, zonder dat dit te nadele zou zijn van de dienstverlening.

Daarom heeft Karel Uyttersprot, volksvertegenwoordiger, een schrijven gericht aan Eandis, distributeur van nutsvoorzieningen :

"Op tal van plaatsen op de voet- en fietspaden staan elektriciteitspalen, schakelkasten en ander obstakels in de weg. Dat is niet alleen in Lebbeke het geval, maar in in heel wat andere gemeenten. Door de obstakels zijn voet- en fietspaden vaak niet toegankelijk, laat staan voor kinderwagens en rolstoelen. In overleg met de nutsbedrijven moet het toch mogelijk zijn die obstakels in een redelijke termijn te verplaatsen." 
Volksvertegenwoordiger Uyttersprot stuurt in zijn schrijven aan op een planmatige aanpak.
"Naar aanleiding van onderhoudswerken, openbare werken, vernieuwing van de nutsvoorzieningen kan bekeken worden of obstakels weg kunnen", zegt hij.

"Deze aanpassingen kunnen gebeuren via een planmatige aanpak en naar aanleiding van onderhoudswerken, openbare werken, geplande vernieuwing van de nutsvoorzieningen,… zodat dit binnen een redelijke termijn en beheersbare kosten kan opgelost worden.

Karel Uyttersprot
Volksvertegenwoordiger
 0497/522 800

Comments

0 Responses to "Voet- en fietspaden toegankelijk maken, ook voor rolstoelen en kinderwagens."

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief