Uplace: sp.a neemt alweer bocht van 180 graden

donderdag 31 mei 2012

De politieke beslissing om groen licht te geven voor de bouw van een groot shoppingcenter in Machelen, was al in 2009 genomen door de vorige Vlaamse regering, toen de N-VA in de oppositie zat. De N-VA stelt zich loyaal op t.a.v. de uitvoering van dit beslist beleid omdat rechtszekerheid voor wie in Vlaanderen wil investeren, essentieel is voor de geloofwaardigheid van onze Vlaamse economie. >

De SP.a van toenmalige ministers Frank Vandenbroucke en Katleen Van Den Brempt waren in 2009 de grootste trekkers van dit dossier, hierin gesteund door Open Vld en later ook CD&V. Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) tekende nooit protest aan. De huidige Vlaamse regering – inclusief de SP.a – heeft in oktober 2011 bovendien het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) goedgekeurd met daarin de randvoorwaarden (o.a. inzake mobiliteit) voor de vergunning.

Nu plots maakt de SP.a een bocht van 180 graden in dit dossier, net zoals ze dat eerder al deden met de Oosterweelverbinding in Antwerpen.

Opvallend: vice-minister-president Ingrid Lieten (SP.a) is wel voorstander van Be-Mine, een vergelijkbaar shoppingcenter in een klein stadje als Beringen.

De N-VA roept de sp.a op om consequent te blijven en als een loyale coalitiepartner beslist beleid uit te voeren.

Karel Uyttersprot
Volksvertegenwoordiger
0497/522 800

www.kareluyttersprot.blogspot.com

Comments

0 Responses to "Uplace: sp.a neemt alweer bocht van 180 graden"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief