Renovatie ’t Oud Gemeentehuis Wieze. Stand van zaken :

donderdag 9 februari 2012

Gevraagd naar de stand van zaken over de renovatie van ’t Oud Gemeentehuis te Wieze, aan de eigenaar , de NV Diepensteyn, Brouwerij Palm, werd ons deze week door de verantwoordelijke , de heer F.Van Damme, het volgende meegedeeld:
“Daar wij aanvankelijk hadden geopteerd om de renovatie gefaseerd aan te pakken, gespreid over een tweetal jaren, met beperkte onderhoudspremies voor gevolg, hebben wij beslist het hele gebouw in één beweging te renoveren en dus één renovatiedossier in te dienen. Deze beslissing werd genomen in overleg met de heer Matthys van M&L. De indiening zal in de loop van het voorjaar plaatsvinden. Onze architecten zij hiermee aan de slag.” (M&L = Monumenten en Landschappen).

Ter herinnering:

Wij verwijzen naar het bezoek dat wij organiseerden, in overleg met activist Rik Vermeir en in aanwezigheid van provincie en gemeentevertegenwoordigers aan het kabinet van minister Geert Bourgeois op 8 februari en 17 mei 2011 met het oog op een doorbraak in het dossier van de renovatie van ’t Oud Gemeentehuis te Wieze.
Uit het verslag van 17.5.2011:

Er is beslist dat zij het pand gaan restaureren en dat er opnieuw een horecazaak in zal komen en een vergaderzaal. Idee is dat de horecazaak en de vergaderzaal samen geëxploiteerd worden.

De provincie blijkt geïnteresseerd om eventueel een invulling te geven in de vergaderzaal maar zal dit in de toekomst nog verder bekijken.

NV Diepensteyn wil zich engageren voor de noodzakelijke restauratieve werken maar wenst hiervoor ook garanties voor de financiering van de restauratieve werken. Er is voorgesteld om te werken met de onderhoudspremie (40% betoelaging), dit jaar zal er nog een premieaanvraag ingediend worden voor de werken aan het dak, volgend jaar voor de werken aan de gevel (gevelherstel en kaleien). Ook in het interieur zullen er werken gebeuren zoals bijvoorbeeld het wegnemen van voorzetwanden. Philippe Van Damme zal hierover in de nabije toekomst vergaderen met Paul Matthys. De premieaanvraag zal nog voor de zomer ingediend worden.

Ondertussen zijn er een aantal noodzakelijke opruimingswerken uitgevoerd.

Wij zijn dan ook verheugd dat dit dossier niet in de vergeethoek is geraakt, maar zullen dit blijven opvolgen en hopen op een snelle goedkeuring van het dossier.

Comments

0 Responses to "Renovatie ’t Oud Gemeentehuis Wieze. Stand van zaken :"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief