Een Doorbraak op Twitter

zaterdag 11 februari 2012

Dit stond op het maandblad "Doorbraak"

Doorbraak op Twitter


In afwachting dat weldra de webstek van Doorbraak zijn nieuw kleedje past – de verwachting is dat het een kleedje uit de lentecollectie wordt – doen de medewerkers van uw maandblad ijverig mee met de nieuwste media. Enkele weken geleden stelde het weekblad Knack een lijst samen van Twitteraars met politiek macht en invloed onder de titel De Twitterclub van de Wetstraat.

Als basis voor het klassement werd het aantal volgers van de betrokkenen genomen. Het maakt dat Herman Van Rompuy met bijna 40.000 volgers de koppositie bezet met Yves Leterme (bijna 37.000) en Vincent Van Quickenborne (ruim 35.000) als verdienste tweede en derde.

In de lijst voorts veel politici en journalisten die al dan niet zelf hun tweets posten. De kernredactie van Doorbraak is zowaar met drie vertegenwoordigers present. Op stek 178 staat onze mediawachter Frank Thevissen met 1022 volgers. Eindredacteur Karl Drabbe heeft 729 volgers, goed voor plaats 216. En hoofdredacteur Pieter Bauwens, pas recent tot het heir der Twitteraars toegetreden, staat met zijn 77 volgers op plaats 409.

Velen laten het beheer van het Twitter over aan medewerkers. Onze Doorbraak-redacteuren beheren het allemaal zelf. Wie hen wil volgen kan terecht bij @PieterBauwens, @Karl_Drabbe, @fthevissen en @PeterDeRoover1.


Ja alle overtuigde Vlamingen die zitten al op Twitter. Moet je daar veel tijd in steken ? Helemaal niet. Alleen al toffe mensen volgen dat is voor hen, die er actief mee bezig zijn, een flinke steun. Nog beter is natuurlijk dat je op je account duidelijk stelt dat je een N-VA mandataris, vertegenwoordiger, of lid bent. Of gewoon :"In vind de NVA tof!".

Een account aanmaken en vrienden vinden is heel eenvoudig, inloggen en een korte vragenlijst invullen. En een foto van jezelf erbij zetten.

Weet je niet waar je toffe vrienden kunt vinden ? Volg dan de link naar mijn lijst Vlaanderen. Allemaal uiterst toffe gasten ! Meer dan 130 die hun mening zeggen. Je kan ze heel eenvoudig volgen (dus door de knop "volgen" aan te klikken).

Staat er een nieuw bericht op je NVA-website ? Maak er een tweet over en zo krijgt dat bericht extra veel aandacht bij uw vrienden. Staat er een belangwekkend bericht in de krant ... breng het onder de aandacht.



En mag ik hier vermelden dat ik ondertussen toch ook al 450 volgers heb ? (je vindt ze hier https://twitter.com/#!/followers. En ik ben eerder een "passieve twitteraar".

Och, 450 volgers dat is natuurlijk maar klein bier in vergelijking met ons Oost-Vlaams boegbeeld Siegfried Bracke, die heeft er maar eventjes meer dan 10.000.

Comments

0 Responses to "Een Doorbraak op Twitter"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief