Wie gelooft die mensen nog ?

zondag 23 oktober 2011

Wat is er nu juist gebeurd in de laatste maanden ? Waar is het mis gelopen ? Hoe is de N-VA uit het debat gebonjourd ? Is het de schuld van de N-VA zelf doordat ze neen zegde aan de nota Di Rupo ?

Vorige week (zondag 16-10-2011) legden de traditionele partijen de schuld bij Bart De Wever omdat hij zichzelf buiten spel gezet had. Hier is een uittrekseltje uit de "Zevendedag" waarin Beke stelt :"Het is de verantwoordelijkheid van N-VA van geweest om niet aan de onderhandelingstafel te komen, er is geen alternatief dan aan de onderhandelingstafel te komen. Ik betreur dat N-VA niet aan de onderhandelingstafel zit, maar het is wel hun eigen verdomde verantwoordelijkheid daarvoor."



Maar wat vertelde hij op 7 juli 2011, na de publicatie van de Nota EDR en voordat de N-VA haar afwijzing kenbaar maakte ?



Wouter Beke : "We zijn een partij die altijd voor de dialoog gepleit heeft en weet dat alleen via communautaire onderhandelingen tot een akkoord kan gekomen worden; maar voor ons is het van essentieel belang dat de twee partijen die de verantwoordelijkheid hebben gekregen vorig jaar van de verkiezingen (de PS en de N-VA) daarvoor aan tafel zitten."

Reporter :
"Als er een "nee" komt van de N-VA?"

Wouter Beke : "Dan is er één van de essentiële voorwaarde duidelijk niet vervuld. We zijn een partij die een communautair akkoord wil, weten dat dat alleen via onderhandelingen kan plaats vinden, maar zonder de N-VA is dat zonder voorwerp zoals Mr Di Rupo dat zelf al gezegd heeft."

Vraag reporter : "Dat betekent dan dat er geen gesprekken met partijen ? Geen onderhandelingen met meer partijen aan tafel ?"

Wouter Beke : "Ik kan enkel zeggen wat Mijnheer Di Rupo daar zelf over gezegd heeft, dat het dan zonder voorwerp is."


Dus hier stelde de officiële woordvoerder van de CD&V, Wouter Beke, de partijvoorzitter, duidelijk dat er enkel onderhandeld werd als de N-VA mee aan tafel zat.

In het artikel van De Redactie staat duidelijk :

"Over hoe en wanneer er gecommuniceerd zou worden bij CD&V was er grote onduidelijkheid. Eerst zou er een persconferentie gegeven worden omstreeks 13.00 uur. Die werd vervolgens uitgesteld tot na de reactie van de N-VA. Uiteindelijk werd er toch eerder gecommuniceerd. Het bleef bij een korte persmededeling van voorzitter Beke, net voor de persconferentie waarop de N-VA de nota-Di Rupo naar de prullenmand verwees."

Comments

0 Responses to "Wie gelooft die mensen nog ?"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief