N-VA Lebbeke vraagt NMBS betere dienstverlening voor de resterende treinen op de lijn Brussel-Dendermonde.

zaterdag 29 oktober 2011

Deze week raakte bekend dat de Lebbeekse pendelaars voortaan elke dag 20 treinen minder kunnen nemen richting Dendermonde of Brussel.

De NMBS gaat 170 binnenlandse treinen schrappen.

Uit de oplijsting die de NMBS heeft gemaakt blijkt dat de lijn Dendermonde-Brussel heel zwaar geraakt is.
Duncan Braeckevelt (bestuurslid N-VA Lebbeke): We begrijpen dat de NMBS ervoor kiest om onrendabele lijnen te schrappen. Maar wie, net als wij, dagelijks naar Brussel pendelt, zal beamen dat de dienstverlening op deze lijn vaak miserabel is.
Oude treinstellen die haperen, te weinig zitplaatsen, treinen die rijden in verminderde samenstelling, vertragingen, geen verwarming in de winter, geen airconditioning in de zomer,… het is dagelijkse kost op deze lijn. De ‘welgemeende excuses’ van de treinbegeleiders, zijn haast een gewoonte geworden.”

An Vervliet (secretaris N-VA Lebbeke): “Omdat de reizigers van de afgeschafte lijnen nu andere treinen zullen nemen, moet de capaciteit van de die treinen worden opgetrokken. De capaciteit vandaag zit naar ons aanvoelen al op de ondergrens. Hier en daar enkele wagons bijhangen of overschakelen naar wagons met een grotere capaciteit is absoluut nodig. Dat het aantal treinen in de spitsuren ook behouden moet blijven staat buiten kijf.”

Duncan Braeckevelt: “De NMBS moet dus dringend werk maken van een betere dienstverlening op deze lijn. Duizenden pendelaars nemen elke dag de trein Dendermonde-Brussel. Het Gewestelijk Express Net dat voor een betere dienstverlening zou zorgen, is uitgesteld van 2012 naar 2019. 7 jaar uitstel is toch niet redelijk meer. Wij zullen onze vragen, ten behoeve van alle pendelaars hier uit de streek, ook per brief bezorgen aan de NMBS”

An Vervliet
Duncan Braeckevelt
N-VA Bestuursleden Lebbeke
Treinrezigers naar Brussel

Comments

0 Responses to "N-VA Lebbeke vraagt NMBS betere dienstverlening voor de resterende treinen op de lijn Brussel-Dendermonde."

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief