Voka stage Karel Uyttersprot bij Vondelmolen - Lebbeke

donderdag 30 augustus 2012

Voka stage Karel Uyttersprot bij Vondelmolen Lebbeke 

Karel Uyttersprot, volksvertegenwoordiger, loopt stage bij Vondelmolen Lebbeke (27-08-2012). Ieder jaar organiseert Voka-Vlaams Economisch Verbond, een stage voor parlementariërs.

Foto de heer Jan Borms, zaakvoerder samen met Karel Uyttersprot



De bedoeling is om politici in contact te brengen met ondernemingen en hen op die wijze te informeren/confronteren met de dagelijkse realiteit van het Ondernemen.

 Karel Uyttersprot, N-VA volksvertegenwoordiger en fractiecoordinator in het Parlement in de commissies Bedrijfsleven en Handels & Economisch Recht, ging dit jaar in voor een Voka-stage bij Vondelmolen in Lebbeke. Vondelmolen is marktleider in de productie van peperkoek en is met zijn 80 werknemers de op een na grootste private werkgever in de gemeente.

Tijdens deze stage worden alle problemen besproken waar een onderneming mee te kampen heeft: regelneverij, personeelsproblematiek en opleiding, voedselveiligheid, ontsluiting en mobiliteit, fiscaliteit, lokale-regionale-federale administratieve problemen, ...



Karel Uyttersprot:

"Vondelmolen is natuurlijk geen onbekende voor mij. De familie Borms is al vele jaren lang actief in Voka/Kamer van Koophandel. Het is een bijzonder boeiend bedrijf dat reeds 145 jaar peperkoek maakt en ook marktleider is in zijn branche. Ruim 50 % van de geproduceerde peperkoek is bestemd voor export. 

Ook hier speelt innovatie een rol: peperkoekpasta deed zijn intrede, en telkens weer worden er nieuwe producten gelanceerd, ook op vraag van klanten. Vitaminepeperkoek, fruitpeperkoek, met chocolade, ... 

Vorig jaar deed ik een stage bij de Chocolaterie Barry-Callebaut te Wieze en bij Transport Macharis. Bij Transport Macharis had de gelegenheid om met Laurens Costanzo mee te reizen naar Duitsland om zo de problematiek van een transportbedrijf in het algemeen en van de chauffeurs in het bijzonder te leren kennen. 

Deze stages zijn dan ook bijzonder nuttig en zinvol om de problemen van onze bedrijven in de realiteit te leren kennen en er mogelijks initiatieven rond te nemen."

Comments

0 Responses to "Voka stage Karel Uyttersprot bij Vondelmolen - Lebbeke"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief