Vernieuwing stationsomgeving Schellebelle op komst, maar wanneer ?

dinsdag 26 november 2013


 Sedert december 2011 staat het stationsgebouw van Schellebelle leeg. Lange tijd konden de pendelaars niet langer een ticket kopen of schuilen in het stationsgebouw.

In april van dit jaar kwam daar verandering in met de plaatsing van een ticketautomaat buiten op het perron. Sinds kort is de wachtzaal eindelijk opnieuw open en beschikbaar voor reizigers om in te schuilen. Door de erbarmelijke staat trekt het gebouw vandalisme aan.

N-VA Kamerlid Karel Uyttersprot ondervroeg de bevoegde federale minister  Jean-Pascal Labille  en spoorde aan om dringend iets aan deze situatie te wijzigen.

De minister antwoordde dat de NMBS bezig is met een oplossing voor het station van Schellebelle. Een vernieuwde stationsomgeving is volgens de minister voorzien en zou het volgende omvatten:

  • 108 parkeerplaatsen
  • Vernieuwde en uitgebreide fietsenstalling
  • Een beschermde wachtzone

Karel Uyttersprot, Kamerlid: “het huidige stationsgebouw zal niet bewaard worden. Maar over de wachtzone bleef de minister vaag. Het is bijgevolg niet zeker of deze volledig afgesloten zal zijn en of er verwarming voorzien zal worden is nog zeer de vraag. Pendelaars uit Schellebelle: steek uw warme winterkleren maar niet te ver weg!”

Wanneer deze vernieuwing zal plaats hebben, kon helaas nog niet gemeld worden. De pendelaars van Schellebelle zullen nog even geduld moet hebben…”

De plaatselijke N-VA afdeling blijft eveneens de situatie op de voet volgen. N-VA gemeenteraadslid Kurt Rasschaert:” Na onze actie aan het station van Schellebelle in mei 2012 bleef het lange tijd stil rond dit dossier. Door via onze volksvertegenwoordiger een parlementaire vraag te stellen hopen we dat er wat spoed komt in het her opwaarderen van de stationsbuurt in Schellebelle. De treinreizigers verdienen het.”

Voor meer info:

Karel Uyttersprot (0497/52.28.00)
Federaal Volksvertegenwoordiger

Kurt Rasschaert (0478/87.20.72)
Gemeenteraadslid

Comments

0 Responses to "Vernieuwing stationsomgeving Schellebelle op komst, maar wanneer ?"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief