Bpost in Lebbeke zal in toekomst sterk afgeslankt worden

maandag 25 november 2013

De geruchten over de centralisatie van de briefafdeling van Bpost worden bevestigd. Er komen 5 Industriële Mailcentra, verspreid over het land, namelijk te Gent, Antwerpen, Brussel, Luik en Charleroi. Het manuele werk dat gebeurde in de sorteerzaal van de plaatselijke uitreikingskantoren valt grotendeels weg. Momenteel zijn dit er nog een 300-tal. Als gevolg hiervan heeft Bpost niet langer behoefte aan deze uitreikingskantoren.

Onze gemeente Lebbeke valt onder het Mailcenter van Aalst.

Karel Uyttersprot, volksvertegenwoordiger, stelde hierover een aantal vragen aan de minister voor Overheidsbedrijven JP Labille.

Een verkoop van het gehele postgebouw, en eventuele verhuis van de diensten, is niet meteen ook aan de orde. De federale regering heeft wel besloten om het gedeelte dat zij in eigendom heeft, nl. het eerste verdiep,  te verkopen gezien het niet meer wordt gebruikt.

Maar enkel wanneer ook Bpost haar deel wenst te verkopen, is een gezamenlijke verkoop van het gehele gebouw mogelijk.

Karel Uyttersprot : “Er zijn echter nog geen concrete plannen om de postbodes van Lebbeke te verhuizen. Maar de minister ontkent niet dat dit zal gebeuren. Wél kan hij bevestigen dat in elke fusiegemeente een loketdienst met een volledig dienstenpakket zal behouden blijven. Maar dat hoeft uiteraard niet op dezelfde plaats te zijn.

M.a.w., tussen de regels door merken we op dat op termijn de dienst van de postbodes uit onze gemeente zal verdwijnen, maar dat er wel een postkantoor, hoogstwaarschijnlijk in sterk afgeslankte vorm, zal behouden blijven.”

Karel Uyttersprot (0497/52.28.00)
Federaal Volksvertegenwoordiger
20 november 2013

Comments

0 Responses to "Bpost in Lebbeke zal in toekomst sterk afgeslankt worden"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief