Hardnekkige graffitspuiters aan station Dendermonde ( Lijn 60 )

vrijdag 22 november 2013



De “uitwijkbundel” van de stelplaats van het Station van Dendermonde wordt fel geteisterd door graffitispuiters ondanks het feit dat preventief een afsluiting geplaatst werd. Het materieel wordt er vooral tijdens de nacht en in het weekend uitgeweken. Politie en veiligheidsdiensten NMBS worden regelmatig door het stationspersoneel gealarmeerd.

Dit ondanks regelmatig toezicht van Securail in het station van Dendermonde en de nabijgelegen bundels, met speciale aandacht voor het risico op vandalisme en graffiti. Bovendien is er voor het station van Dendermonde camerabewaking en het logistiek centrum infrastructuur en het tractieonderstation hebben een inbraaksysteem, toegangcontrole en camerabewaking gekregen.

Karel Uyttersprot, volksvertegenwoordiger N-VA ondervroeg hierover minister van Overheidsbedrijven JP Labille.
Toegetakelde treinen worden zo snel mogelijk opnieuw gereinigd, om het ontradend effect te versterken. Dit wordt zowel door de NMBS-ploegen en privéreinigingsfirma’s uitgevoerd.

Karel Uyttersprot: “Verschillende, soms originele, preventieprojecten konden geen soelaas bieden. In 2012 werd een graffitiproject uitgewerkt in de onderdoorgang van het station Dendermonde, een toolbox graffiti werd uitgewerkt met een jaarlijks actieplan, fenomeenanalyse en draaiboeken voor projecten, een lessenpakket werd opgesteld voor de doelgroep van 10 tot 14 jarigen met aandacht voor graffiti en de schadegevolgen. Daarnaast werd er ook een memorandum of understanding opgemaakt tussen NMBS, Infrabel en NMBS-Holding voor de organisatie van graffitiprojecten.“

Karel Uyttersprot
Volksvertegenwoordiger

Comments

0 Responses to "Hardnekkige graffitspuiters aan station Dendermonde ( Lijn 60 )"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief