Aankoop Hollandse kazerne door stad Dendermonde weer een stapje dichterbij.

dinsdag 26 november 2013

Wanneer de Hollandse kazerne te koop wordt aangeboden, heeft de Stad Dendermonde het recht om, op grond van belang van openbaar nut, de onteigening te vragen.

De Stad zal alvast voor het eind van het jaar een studie bestellen om de ontwikkelingsmogelijkheden op de site, de nodige aanpassingen aan de ruimtelijke plannen en de kostprijs van de ontwikkeling te onderzoeken. Dit vertrouwde zij toe aan de Regie der Gebouwen op hun overleg in juli 2013.
Vooraleer er kan verkocht worden, dienen eerst alle overtuigingsstukken van de rechtbank, die nu in de Hollandse kazerne zijn opgeslagen, naar een nieuwe locatie overgebracht te worden. Deze verhuis staat gepland voor het eerste kwartaal van 2014.
Ook de concessie op de parking is nog lopende en kan pas opgezegd worden vóór 1/8/2014. Deze concessie eindigt dan op 31/1/2015.

Indien er niet wordt opgezegd, wordt de concessie met 3 jaar verlengd.
Ondertussen is het stabiliteitsonderzoek van de site nog steeds lopende. Pas wanneer deze is beëindigd weet men welke specifieke stuttingswerken er nodig zijn en kan men de oorzaak van de verzakking van de zijmuur aanpakken. Ondertussen werden er echter wel al een aantal bewarende maatregelen genomen, nl.:

  • Camera-inspectie van de regenwaterafvoeren en een reiniging ervan
  • Verwijderen van wildgroei op daken en muren
  • Afschermen van de gevel met netten tegen uitvallen metselwerk aan de kant van de Noordlaan

Karel Uyttersprot, Kamerlid: “ De verkoop van de Hollandse kazerne zal sowieso pas voor na het eerste kwartaal van 2014 zijn. Of Stad Dendermonde zal ingaan op de verkoop, zal afhangen van de resultaten van de studie. Ik ben alvast blij dat er werk wordt gemaakt van de stabiliserings- en instandhoudingswerken, zodat dit erfgoedpareltje van instortingsgevaar gered wordt.”

Karel Uyttersprot (0497/52.28.00)
Federaal Volksvertegenwoordiger
25 november 2013

Comments

0 Responses to "Aankoop Hollandse kazerne door stad Dendermonde weer een stapje dichterbij."

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief