Peter Vandermeersch - De wereld draait door (NOS)

dinsdag 22 november 2011

Deze week op de NOS : Peter Vandermeersch geeft in het programma "De Wereld draait door" commentaar over de politieke situatie in België. Hij legt het verhaal uit van meer dan 520 dagen onderhandelen over een nieuwe regering.



Waarom het fout loopt kan je eenvoudig begrijpen als je bij Trends het artikel :"België lijkt op weg om zwaarst belaste land ter wereld te worden".

Een citaat :

"Een kleine kmo met 60 personeelsleden draagt in ons land 57,3 procent van haar winst af aan de fiscus, wat nog iets meer is dan de 57 procent van vorig jaar. Het Europese en wereldwijde gemiddelde ligt respectievelijk op 43,4 en 44,8 procent."

Nog een citaat :

"Luxemburg scoort het best in de EU met een belastingdruk van 20,8 procent, maar Dierckx vindt vooral de vergelijking met Nederland interessant. Dat land lijkt goed op België, maar doet met een belastingdruk van 40,5 procent toch een pak beter."

Comments

0 Responses to "Peter Vandermeersch - De wereld draait door (NOS)"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief