't Oud Gemeentehuis Wieze - Restauratiewerken weldra van start ?

zondag 16 februari 2014

Procedure Stedebouwkundige vergunning loopt.

Op 20 december 2013 keurde minister Geert Bourgeois de restauratiepremie goed voor 't Oud Gemeentehuis te Wieze.

De restauratie moet het gebouw zijn oorspronkelijke glorie weergeven , met een café, eetgelegenheid en zaal.

Wij zijn blij dat wij, samen met Rik Vermeir dit gebouw van de sloophamer hebben kunnen redden en dat de andere gemeentelijke plannen (soc woningbouw) niet doorgaan.

Dat het NV Diepensteyn, de brouwerij Palm, menens is blijkt uit het feit dat de bouwaanvraag ondertussen is ingediend en het openbaar onderzoek loopt tot 27.2.2014 (foto bijlage).

Aansluitend op de toezegging door minister Bourgeois lieten zij ook weten:

"Wij zijn uiteraard zeer verheugd met deze beslissing die zal bijdragen tot de heropstanding van dit historisch gebouw.

Thans wordt alles in het werk gesteld om de werkzaamheden aan te vatten, uiteraard onder naleving van de voorwaarden die in voormelde brief zijn opgelijst.

Met vriendelijke groeten,  Philip Van Damme Legal Manager"

Karel Uyttersprot: wij hopen dan ook dat de nodige vergunningen vlot worden toegekend en de werkzaamheden zo vlug mogelijk kunnen starten.

De opdrachtgever heeft tijdens de loop van de procedure de nodige contacten gelegd en aannemers gecontacteerd voor offertes voor de werken zodat dit vlot kan verlopen.

Noot: wij beschikken over de voorafgaande studie van de binnen- en buitensituatie van het gebouw en van de foto’s van de aardevolle gedeelten.



Comments

0 Responses to "'t Oud Gemeentehuis Wieze - Restauratiewerken weldra van start ?"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief