Lebbeke verwelkomt jarig 'Born in Africa"

zaterdag 6 juli 2013

Tien jaar al steunt de vzw 'Born in Africa' Zuid-Afrikaanse jongeren bij hun schoolse opleiding. Lebbekenaar Roger De Smedt is gastheer voor de viering van deze verjaardag. Meer dan 250 peetouders, onder wie Tia Hellebaut, zijn present.

Lebbeke Georges De Smul uit Sint-Lambrechts-Woluwe en enkele andere Vlamingen, namen tien jaar geleden het initiatief kinderen uit de sloppenwijken van Plettenberg in Zuid-Afrika te helpen om hun studies te betalen. Zijn dochter Isabelle (39), intussen al bekroond met een Visser-Neerlandiaprijs voor persoonlijke verdiensten, is vandaag de drijvende kracht achter deze vzw.

Zeshonderd gezinnen helpen, door een maandelijkse storting van 21 euro via Born in Africa zowat vierhonderd lagere- en middelbareschoolleerlingen en recent ook jongeren die doorstromen naar de universiteit. Ze dragen bij in het studiegeld en de schoolkost. Kinderen die talent hebben, maar sociaal-economisch achterop hinken, krijgen zo toekomstmogelijkheden.

Volksvertegenwoordiger Karel Uyttersprot (N-VA) en zijn echtgenote Marleen De Block zijn samen peetouders van de elfjarige

Yvan Hacker. 'Dit is een bijzonder project', oordeelt Uyttersprot. 'Ik kreeg de kans om de townships van Plettenberg meermaals te bezoeken, net als die van Soweto en andere sloppenwijken rond grotere steden in Zuid-Afrika. Bij het project in Plettenberg belandt de hulp rechtstreeks bij wie er nood aan heeft. De kleinschaligheid van Born in Africa maakt het beheersbaar en je ziet bovendien het directe effect van de hulp.'

Hellebaut tien jaar meter

In maart van dit jaar werd in Plettenberg het tienjarig bestaan van Born in Africa gevierd. De viering wordt overgedaan in Lebbeke. Gastheer is Roger De Smet, een mede-initiatiefnemer die deel uitmaakt van het bestuur van de vzw. Van de partij is ook Tia Hellebaut, die al tien jaar meter is van de vzw en adoptiehouder bovendien.

Tien jaar 'Born in Africa', zondag 7 juli, van 13 tot 20 uur, Baardegemsestraat 41

PIERRE VAN ROSSEM Nieuwsblad 6 juli 2013.

Comments

0 Responses to "Lebbeke verwelkomt jarig 'Born in Africa""

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief