Groen licht in zicht voor 't Oud Gemeentehuis Wieze

woensdag 17 juli 2013

Gezien de slechte staat van ’t Oud Gemeentehuis te Wieze vroeg Karel Uyttersprot, volksvertegenwoordiger, een spoedbijeenkomst op het kabinet van minister Geert Bourgeois.


’t Oud Gemeentehuis is eigendom van de NV Diepensteyn, brouwerij Palm. Zij hebben een volledig dossier klaar voor de totale renovatie van dit geklasseerd gebouw.

Naast een voorstudie over het historisch gedeelte, hebben zij ook de plannen klaar om het gebouw volledig te vernieuwen en in te richten tot een taverne met bijhorende vergaderaccommodatie, vergelijkbaar met de vroegere toestand. Zij verkiezen een totale en grondige aanpak boven oplapwerk.

Op het kabinet, waarop naast de NV Diepensteyn, ook een vertegenwoordiging was van de Heemkring Wieze,m.n. Rik Vermeir en Chris Bourgeois, evenals initiatiefnemer Karel Uyttersprot, werd de slechte staat van het gebouw toegelicht.

Het werd een constructief en positief gesprek en men is zich bewust van de ernst van de situatie.

Een definitieve beslissing valt dan ook kort na het reces te verwachten en ondertussen kan de eigenaar reeds de nodige voorbereidende schikkingen nemen.

Samen met de bouwheer en de andere betrokkenen zien wij hoopvol uit naar de realisatie van dit project.

Karel Uyttersprot
Volksvertegenwoordiger
0497/522 800

Comments

0 Responses to "Groen licht in zicht voor 't Oud Gemeentehuis Wieze"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief