Ook Uyttersprot klaagt problemen spoorlijn 60 aan

donderdag 21 maart 2013

Ook volksvertegenwoordiger Karel Uyttersprot (N-VA) uit Lebbeke kloeg bij minister Jean-Pascal Labille de vele problemen op spoorlijn 60 tussen Dendermonde en Brussel aan. Haast dagelijks zijn er problemen met vertragingen of afgeschafte treinen en overvolle treinen. "Nochtans zijn sinds eind 2012 op deze lijn de Desirotreinen ingeschakeld", zegt Uyttersprot. "Die hebben het voordeel dat het drie dooreenlopende wagons zijn, met een goed overzicht. Maar de vertragingen op lijn 60 zijn niet verminderd. De voorbije zes maanden waren er op die lijn 228 vertragingen van meer dan vijftien minuten. Afgelopen maand waren er 97 vertragingen van meer dan vijftien minuten. Dat heeft onder andere te maken met de koppelingen. In Dendermonde moeten er treinstellen van negen wagons gevormd worden. Maar vaak kunnen er amper drie vertrekken, omdat de twee andere niet kunnen gekoppeld worden. Vanaf Lebbeke en Asse zitten de treinen vol en moeten pendelaars soms een halfuur wachten op de volgende trein. Het wordt hoog tijd dat er iets aan de problemen wordt gedaan." Uyttersprot kreeg op zijn vraag van de minister een heel antwoord over de motorrijtuigen, de technische problemen en de vertraging van levering van deze treinstellen. "Ik kan me niet inbeelden dat de reiziger veel aan dit antwoord heeft", zegt Uyttersprot. "Het enige wat de reiziger wil, is comfortabel en op tijd reizen."

HLN Dendermonde - 21 maart 2013 (DND)

Comments

0 Responses to "Ook Uyttersprot klaagt problemen spoorlijn 60 aan"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief