VRT Peiling september 2012

vrijdag 21 september 2012

Andermaal zijn de peilingen een maand voor de gemeenteverkiezingen voor de N-VA ongelooflijk goed.

Ongelooflijk goed ? 


Ja ! Het resultaat in de peilingen is dermate goed dat elk resultaat in de enige en echte peiling (de verkiezing van 14 oktober 2012), dat minder is als een nederlaag zal bestempeld worden. Of omgekeerd, elke partij die de slechte resultaten van de peiling zal overtreffen als grote winnaar zal beschouwd worden.

Dus : zoals altijd, peilingen zijn maar peilingen, ze geven de richting aan waarin het zou kunnen evolueren, maar de kiezer moet overtuigd worden, en zijn stem uitbrengen en kiezen voor een verandering. Dus voor de N-VA. En het resultaat wordt maar geboekt op 14 oktober. Tot aan die datum moeten alle kandidaten en afdelingen zich voor de volle honderd procent blijven inzetten.




Bij Knack meldt men :

In twee weken tijd geven drie peilingen een monsterscore voor N-VA en slechte cijfers voor de Vlaamse partijen in de regering Di Rupo. Als de peilingen zo gelijklopend zijn, worden dit dan ook de resultaten van de verkiezingen?


Rik Van Cauwelaert: Er zit een constante in de peilingresultaten: N-VA wint fors en de Vlaamse regeringspartijen betalen een zware prijs. En telkens als Joëlle Milquet zegt te hopen dat de Vlaamse kiezers de moed van CD&V, SP.A en Open VLD zullen belonen, maakt ze de zaak nog erger voor de Vlaamse regeringspartijen.

Of dit de resultaten van de verkiezing worden van de verkiezingen is maar de vraag. Tenslotte gaat het hier om gemeenteraadsverkiezingen, waar lokale elementen een rol spelen. Maar de tendens is wel duidelijk.



De VRT :

Als er vandaag federale verkiezingen zouden zijn, dan haalt de N-VA een historisch hoog cijfer in de peilingen van de VRT en De Standaard. Open VLD zakt naar haar dieptepunt in tien jaar peilen naar de kiesintenties.

Als er vandaag federale verkiezingen zouden zijn, dan haalt de N-VA 36,3% van de stemmen. Dat is 8,1% meer dan bij de federale verkiezingen twee jaar geleden. De N-VA haalt daarmee in onze peilingen haar hoogste score sinds de partij apart aan de verkiezingen deelneemt.

In juni 2008 haalde de N-VA 6,6%. Sindsdien ging het enkel bergop, met uitzondering van een lichte dip in mei 2009. Vooral vanaf 2010 stijgt de partij fors tot nu dus ruim 36%.






Comments

0 Responses to "VRT Peiling september 2012"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief