N-VA kandidaten bezoeken werkvloer Oost-Vlaamse bedrijven

zondag 4 mei 2014

Onder impuls van Kamerleden Karel Uyttersprot en Siegfried Bracke bezoekt een delegatie van Oost-Vlaamse N-VA kandidaten dezer dagen verschillende ondernemingen die gevestigd zijn in de eigen provincie. Door zelf de vinger aan de pols te houden van het lokale bedrijfsleven wil N-VA van dichtbij kennis maken met de troefkaarten die ondernemers vandaag in handen hebben en met de concrete problemen waarmee zij momenteel kampen.

In de eigen Oost-Vlaamse achtertuin zijn er nog heel wat familiebedrijven gevestigd die elk een eigen verhaal te vertellen hebben. Dinsdag laatstleden hielden de N-VA kandidaten onder meer halt bij Vondelmolen (peperkoek) te Lebbeke en Wattex (tapijt en textiel) te Buggenhout. Beide bedrijven waarborgen al generaties lang kwalitatief hoogstaande producten. Andere bezochte ondernemingen, zoals bijvoorbeeld Utexbel, verzorgen bovendien een belangrijk deel van de regionale tewerkstelling.

Vanuit hun professionele achtergrond zijn verschillende N-VA kandidaten natuurlijk reeds vertrouwd met het milieu. Zo was mede- initiatiefnemer Karel Uyttersprot zelf ruim 25 jaar gedelegeerd bestuurder van VOKA Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen. “Toch betekenen deze werkbezoeken een meerwaarde. Door te spreken met de bedrijfsleider en werknemers, door het productieproces uit eerste hand te kunnen ervaren, door zowel de kleine als grote ondernemingen in de buurt van binnenuit te leren kennen.”  

Elke zelfstandige krijgt na afloop van het werkbezoek de gelegenheid om een lijstje plus- en minpunten mee te geven. “N-VA heeft natuurlijk al veel studiewerk geïnvesteerd in de uitdagingen waarmee ons bedrijfsleven geconfronteerd wordt, maar dit initiatief drukt ons met de neus op de feiten, en maakt de menselijke kant van het ondernemen levendig zichtbaar.”





Foto: N-VA delegatie op bezoek bij Vondelmolen Lebbeke. Jan Borms samen met de plaatselijke kandidaten Goedele Uyttersprot (kandidaat Kamer) en An Vervliet (kandidaat Vlaams Parlement), volksvertegenwoordiger Karel Uyttersprot en Andries Gryffroy, voorzitter Vlaams Energiebedrijf, en 3°  kandidaat voor het Vlaams Parlement.

Karel Uyttersprot 0497/522800
Siegfried Bracke 0475/272704

Comments

0 Responses to "N-VA kandidaten bezoeken werkvloer Oost-Vlaamse bedrijven"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief