N-VA verenigt de democratische Vlaams-nationalistische krachten in Buggenhout

zaterdag 9 juli 2011

De SLP/ Spirit Buggenhout sluit aan bij N-VA.

Buggenhout,

De Spirit/Accent mandatarissen Jan Jacobs, schepen en Jef Verhaegen , samen met Jean-Pierre Willems, voorzitter, hebben de wens uitgedrukt om toe te treden tot de N-VA. Het N-VA bestuur van Buggenhout heeft deze vraag positief onthaald. Statutair wordt er een overgangsperiode van 6 maand voorzien waarna, na goedkeuring , de toetreding definitief wordt. Zowel N-VA als de nieuwe mandatarissen hebben uitdrukkelijk toegezegd de aangegane engagementen ten opzichte van respectievelijk CD&V en de coalitiepartners te zullen naleven.


Foto: raadslid Denis Van Linthout, schepen Jan Jacobs, voorzitter N-VA Wim Mommaers, raadslid Hilde Baeck; voorzitter SLP/Spirit Jean-Pierre Willems en volksvertegenwoordiger Karel Uyttersprot, klinken op de overkomst van SLP/Spirit naar de N-VA.

Enkele politiek actieve Buggenhoutenaren zullen tot de N-VA toetreden. De ex-spiritfractie uit de Buggenhoutse gemeenteraad wil in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 het project van de N-VA ondersteunen. Onder anderen schepen Jan Jacobs, gemeenteraadslid Jef Verhaegen en lokaal voorzitter Jean-Pierre Willems komen N-VA Buggenhout versterken. Onze wegen, die bij het uiteenvallen van de Volksunie meer dan tien jaar gelden gescheiden werden, komen zo opnieuw samen.



Bij de voorbereidende gesprekken werd al snel duidelijk dat er veel overeenkomsten zijn tussen de N-VA en onze nieuwe leden, zowel wat betreft onze Vlaams-nationale overtuiging als hoe we de toekomst van onze gemeente zien. We zijn dan ook zeer blij dat we zoveel ervaring in één groep kunnen bundelen. Jan Jacobs is al meer dan tien jaar schepen in Buggenhout. Jef Verhaegen is bezig aan zijn vierde legislatuur in de gemeenteraad, en was daarvan ook 6 jaar schepen. Ook Denis Van Linthout zetelt al bijna vierentwintig jaar in de Buggenhoutse gemeenteraad. Samen met raadslid Hilde Baeck vormen ze een perfecte combinatie van ervaring en vernieuwing.

Wij willen in elk geval duidelijk benadrukken dat dit een toekomstgerichte samenwerking is. De huidige engagementen zullen onverkort nagekomen worden. Pacta sunt servanda. De N-VA blijft samen met CD&V in één fractie oppositie voeren. Jan Jacobs en Jef Verhaegen blijven de huidige meerderheid, die ze vormen met NCD en Open VLD, verder ondersteunen. Wij gaan er daarbij wel vanuit dat ook de engagementen die anderen met ons zijn aangegaan evenzeer trouw nagekomen worden.

De uitbreiding van N-VA-Buggenhout heeft op zich geen enkele invloed op het voortbestaan van het kartel CD&V-N-VA. Wij hebben nog niet beslist in welke formule we naar de verkiezingen van oktober 2012 zullen gaan. De N-VA is tevreden over de samenwerking met CD&V de voorbije jaren. Over de toekomst van het kartel is echter nog geen beslissing gevallen. Alle lijnen met onze kartelpartner blijven open.

Het programma waarmee we naar de kiezer zullen trekken moet nog concreet op papier gezet worden. In elk geval is de financiële gezondmaking van Buggenhout voor de N-VA een prioriteit. Met een schuldenlast van meer dan 2.000 euro per inwoner, willen we financieel de tering naar de nering zetten. Wij zullen u uiteraard op de hoogte houden wanneer duidelijk wordt op welke manier we naar de kiezer gaan en met welke speerpunten.

Wim Mommaers
Voorzitter N-VA Buggenhout
0478/36.16.24

Karel Uyttersprot
Volksvertegenwoordiger
Coördinator 2012, arr.Dender
0497/52.28.00


Meer :


Nieuwsblad, TV-Oost, Gazet van Antwerpen, De Morgen, HLN.

Comments

0 Responses to "N-VA verenigt de democratische Vlaams-nationalistische krachten in Buggenhout"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief