N-VA : de IJzeren Rijn

dinsdag 5 juli 2011


Vlaanderen en economie. De problematiek van de IJzeren Rijn was laatst ook het voorwerp van enkele commentaren van N-VA parlementsleden :



Leterme speelt blufpoker over IJzeren Rijn Frieda Brepoelss
Naar aanleiding van een recent bezoek van Commissievoorzitter Barroso aan de haven van Antwerpen, verschenen berichten in de pers als zou de Europese Commissie het dossier van de IJzeren Rijn, dat al jarenlang muurvast zit, gaan deblokkeren. In een antwoord dat N-VA Europarlementslid Frieda Brepoels ontving van de Commissie, komt de aap echter uit de mouw.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
De Commissie windt er geen doekjes om: "De Commissie heeft geen plannen om een specifieke studie uit te voeren over de IJzeren Rijn. (...) De oplossing van het conflict tussen Nederland en België over de IJzeren Rijn is een intergouvernementele kwestie waarvoor de Commissie niet bevoegd is, tenzij rechtstreekse EU-belangen op het spel staan." Lees verder ... (hier)


België laat IJzeren Rijn in de steek - Peter Luykx

Naar aanleiding van de opening van Kristalpark III in Lommel, waarbij de IJzeren Rijn een cruciale rol speelt, kaartte Limburgs Kamerlid Peter Luykx (N-VA) vanmiddag het dossier aan bij staatssecretaris Schouppe. "Over de inspanningen van de Belgische regering, kreeg ik de afgelopen maanden steeds een geruststellend antwoord. Zowel Leterme, Vervotte als Schouppe onderstrepen het belang van de IJzeren Rijn." Ook uit de briefwisseling tussen premier Leterme en Nederlands premier Rutte blijkt optimisme. Maar…

… uit een schriftelijk antwoord van Eurocommissaris Siim Kallas op een vraag van partijgenote Frieda Brepoels blijkt dat de Belgische regering zélf geen stappen heeft ondernomen om het dossier te reactiveren. Tijdens besprekingen met de Commissie over de toekomst van het Trans-Europese Vervoersnetwerk brengt ons land de IJzeren Rijn niet eens ter sprake! Lees verder ... (hier).

Comments

0 Responses to "N-VA : de IJzeren Rijn"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief