Het verzekeringsvignet of autovignet

woensdag 6 juli 2011

Recent stond het in de pers : De minister is overtuigd dat een verzekeringsvignet nuttig zou zijn ter bestrijding van de vele overtredingen. "Het aantal ongevallen met gewonden, die veroorzaakt zijn door niet-verzekerde auto's, stijgt snel. Terwijl het totale aantal ongevallen met gewonden tussen 2006 en einde 2010 daalde met 8,7%, steeg het aantal ongevallen met gewonden dat veroorzaakt werd door voertuigen zonder verzekering met 27,3%."

En zo slaagt de N-VA erin om haar politieke visie stap voor stap uit te dragen. Want : "Autovignet bestrijdt niet-verzekerde auto's"

Met de jongste cijfers over niet-verzekerde wagens in het achterhoofd, wil Kamerlid Peter Luykx van de N-VA de aandacht vestigen op zijn wetsvoorstel voor het autovignet. Met de invoering van het vignet herkent de politie meteen niet-verzekerde chauffeurs.

Elke dag zijn 22 niet-verzekerde auto’s betrokken bij een ongeval. Een Belg op de twaalf rijdt onverzekerd. Deze cijfers zijn onthutsend.

"Nederland kampt met hetzelfde probleem: 100 000 auto’s zonder verzekering. In Duitsland rijden zeer weinig wagens onverzekerd omdat er op de nummerplaat twee zegels moeten plakken. Eén van de lokale overheid en één van de autokeuring. Je krijgt ze pas als de wagen verzekerd is", zegt Peter Luykx. Lees meer ... (hier).

Comments

0 Responses to "Het verzekeringsvignet of autovignet"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief