Vredesfietseling 2011

zondag 24 juli 2011



De Vredesfietseling gaat dit jaar door !!!
Tegen geweld en voor vrede !!!

Van 25 tot en met 27 augustus 2011
met aankomst in Diksmuide.


Geachte mevrouw,
Geachte heer,

De Vredesfietseling is een jaarlijkse fietstocht van Voeren naar Diksmuide om het Vlaams pacifistisch programma uit te dragen. We zullen deze zomer al voor de vijfendertigste keer met een groep jongeren fietsen voor Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid.

De Vredesfietseling werd indertijd opgericht vanuit de Volksuniejongeren, maar is gelukkig blijven voortbestaan na de ontbinding van deze partij. De Vredesfietseling wordt nu reeds enkele jaren georganiseerd door een partnerschap van IJzerbedevaartcomité, VOS – Vlaamse Vredesvereniging, N-VA vzw en L².

De Vredesfietseling is niet alleen een sportieve prestatie, maar onderweg wordt er ook duiding gegeven rond de thema’s Vrede, Vrijheid, Verdraagzaamheid, en in de frontstreek staan we ook stil op een relict. Dit jaar werd gekozen voor de Amerikaans begraafplaats in Waregem.

Daar de Vredesfietseling in de eerste plaats mikt op jongere deelnemers, willen we de deelnameprijs voor die jongeren zo laag mogelijk houden. Daarom worden er sponsors gezocht om om mee te helpen om het budget rond te krijgen. Bijdragen kunt u overschrijven op rekeningnummer BE52 7350 2542 5809 (BIC: KREDBEBB) met vermelding Sponsoring VF. Alle sponsors zullen vermeld worden op de webstek www.vredesfietseling.eu, in de persmap van de Vredesfietseling en in de ledenbladen van de organiserende verenigingen.

Wil je een stuk meefietsen, dan kan dat natuurlijk ook altijd. Raadpleeg hier voor de hogergenoemde webstek van de Vredesfietseling. We bedanken u alvast voor uw steun.

Namens de Vredesfietseling,
Met vriendelijke groeten,


Het Programma :

Dag 1: Voeren‒Leuven
De meeste deelnemers komen al de avond voordien naar Voeren. Daar eten we samen een frietje op een zomers terras. De veteranen praten gezellig bij, de nieuwelingen worden gecharmeerd door de vriendschappelijke sfeer. Donderdagochtend vroeg uit de veren, want we hebben 100 kilometer fietsen voor de boeg. ‘s Middags eten we een warm maal in Romershoven. Eens aangekomen in Leuven, nemen we een frisse douche en gaan we aan tafel.

Dag 2: Leuven‒Laarne
Vrijdag kan het iets rustiger want we moeten slechts 80 kilometer fietsen. ’s Middags eten we in cultureel centrum de Zandloper in Wemmel. Vervolgens rijden we naar Laarne. Bij aankomst in jeugdherberg De Valk eten we. ’s Avonds is er een optreden en een gezellig kampvuur.

Dag 3: Laarne‒Diksmuide
Zaterdagochtend fietsen we na een stevig ontbijt richting Diksmuide. Onderweg houden we een vredesmoment bij het Amerikaans oorlogskerkhof in Waregem. Op de middag eten we in Wakken. In de vooravond rijden we Diksmuide binnen, en slaan we onze tentjes op achter de IJzertoren. Die avond eten we een lekker speenvarken en is er een zangavond.

Dag 4: IJzerbedevaart
Om 11:00 begint de IJzerbedevaart, een sobere plechtigheid ter herdenking van de gesneuvelden de Eerste Wereldoorlog, en bij uitbreiding alle slachtoffers van oorlogen. Vanaf 13:00 kan je deelnemen aan een BBQ, hiervoor moet je wel op voorhand inschrijven. Dan kan iedereen de tocht huiswaarts terug aanvatten.


Meer info :

- Vredesfietseling
- Achtergrond
- Programma
- Traject
- Praktisch
- Inschrijven
- De IJzertoren
- Vosnet.org
- Karel Uyttersprot (2010)
- YouTube Kanaal RonnyCarpentier : 2010 Laarne, 2010 Diksmuide, 2010 Leuven

Comments

0 Responses to "Vredesfietseling 2011"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief