Jong N-VA Dender reikte eerste “Denderoorkonde” uit aan organisatoren van M’Eire Morough Folkfestival

woensdag 13 juli 2011

Op 12 juli 2011 reikte Jong N-VA Dender de eerste "Denderoorkonde" uit aan M’eire Morough.


Uitreiking "Denderoorkonde"
Waardering

“Met deze oorkonde wensen wij onze waardering te tonen aan personen of organisaties die op een positieve wijze een bijdrage leveren aan onze samenleving.”, verklaart Vincent De Wolf (voorzitter).

Waarom M’Eire Morough?

Morough Folkfestival
is sinds 2003 een vaste waarde geworden in de Denderstreek. Het festival biedt elk jaar een gevarieerd programma aan. Het is een familiedag waar niet alleen folkmuziek centraal staat, maar ook diverse randactiviteiten zoals : highland games, schapendrijven, druiden en zoveel meer. De familiedag is trouwens gratis toegankelijk.

Sinds 2007 wordt er ook een kleinkunstavond ingericht. Jan De Wilde, Willem Vermandere, Hannelore Bedert, Eva De Roovere en vele anderen stonden reeds op het podium.

Wanneer men het programma bekijkt, stelt men vast dat het een festival is met hart en ziel. We wensen daarom de organisatie onze waardering te tonen door aan hen onze eerste Denderoorkonde te overhandigen. Het lijkt ons immers niet eenvoudig om dergelijk evenement jaarlijks succesvol in te richten.

Het is een gedurfd initiatief en verdient alle lof.

"Ook de aandacht dat dit festival schenkt aan de volksmuziek en –cultuur doet ons veel plezier en daarenboven zijn het dan ook nog toffe jongens en meisjes", deze slotwoorden van de arrondissementele jongerenvoorzitter kon op heel wat applaus rekenen. Een geluidsfragment kan je hier horen op een podcast en bij Editie Dendermonde kan je nog meer informatie lezen over de prijsuitreiking en het festival.

Jong N-VA Dender met Kris Van Dijck

Comments

0 Responses to "Jong N-VA Dender reikte eerste “Denderoorkonde” uit aan organisatoren van M’Eire Morough Folkfestival"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief