De Nationale Feestdag in Brussel

maandag 25 juli 2011

Een bevriende ondernemer deelde mij het volgende mee :


Affligem, 22 juli 2011
Beste Karel,

We hadden zin om lezersbrieven te posten, maar uiteindelijk hebben wij gekozen om ons hart bij jou te luchten. We zijn gisterenavond afgezakt naar Brussel om de sfeer eens op te snuiven.

De organisatie van het feest in het Warandepark was in handen van Nostalgie (Radio zender). In het park speelden de “Rubettes” en nadien een Luikse band. Een gemiste kans om voluit voor Belgische bands te gaan op onze nationale feestdag, zo vonden we. Ook jammer van de eentalig franse presentatie door Nostalgie DJ’s.

Dan maar tegen 10u15 naar het paleis waar om 11u het vuurwerk zou van start gaan. Daar was DJ Charlie (Nostalgie) actief. Onder het motto “la meilleure musique de la Belgique” heeft hij 3 soorten muziek gebracht: Franstalige Belgische muziek (80%), Engelstalige internationale muziek (20%) en 1 plaat uit Vlaanderen: Kate Ryan met “Ella elle l’a” een cover van France Gal. We zijn het ontgoocheld afgebold, nog voor het vuurwerk, en zijn in Aalst een paar pinten komen pakken.

Van een gemiste kans gesproken. Heeft men het nu nog niet geleerd? Een minimum van respect voor de verschillende gemeenschappen in BelgiĆ« ware niet ongepast geweest op onze nationale feestdag. Wij zijn geen extreme “flaminganten”, we trachten steeds de gulden middenweg te vinden met respect voor iedereen, maar dit kwam op ons en onze gezellen provocerend over.

Hartelijke groeten,

WB Affligem


De afbeeldingen hierbij zijn uittreksels uit een video van Franse video-kanaal zender BFMTV gevonden via YouTube.

In het slot van de reportage legt de jonge man het duidelijk uit :" Ja de gemeenschappen zijn complementair, ik zou wel een vlagje met de Vlaamse Leeuw nemen, maar die zijn er niet .... !".

Comments

0 Responses to "De Nationale Feestdag in Brussel"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief