N-VA vraagt de vernietiging van GR-beslissing RUP Patmoes.

maandag 7 augustus 2017

Het RUP Patmoes, dat 170 bouwkavels voorziet op de voormalige site van de firma De Saedeleir, werd door VLD en CD&V goedgekeurd op de Gemeenteraad van 29 juni 2017.
Tegen dit dossier waren in totaal 442 bezwaren, klachten en reacties van omwonenden en gedupeerden.

Gemeenteraadslid Peter Huyck:

De bezwaren kwamen voornamelijk

  • Van 78 (!) bewoners uit Lebbeke, Belle en Wieze, die een stuk van hun bouwgrond gedegradeerd zien tot landbouw-of tuingrond zonder schadevergoeding, om bij firma De Saedeleir bouwgrond te kunnen creëren. De eigenaar van de gronden mag deze zelf ontwikkelen, wat een meerwaarde van miljoenen euro's met zich meebrengt. Dit staat in schril contrast met de RUP's Solleveld en Gursten Veldt, waar de gemeente de eigenaars onteigent en zelf de gronden verkoopt.
  • Van de bewoners uit de omgeving van de Fabiekstraat, Klein Antwerpenstraat, Lindekensstraat, De Naeyerstraat en Hulststraat, die beducht zijn voor de enorme overlast die deze nieuwe wijk met zich zal meebrengen.

Gemeenteraadslid Karel Uyttersprot:

  • Het gemeentebestuur weigerde de volledige dossiers en klachten ter inzage voor te leggen aan de raadsleden, niettegenstaande de uitdrukkelijke vraag van N-VA in de bewuste commissievergadering en de Gemeenteraadszitting.
  • Dit is een aantasting van het inzage recht van de raadsleden en van de openbaarheid van bestuur.
  • Tegen deze beperking van het recht van inzage heeft de N-VA-klacht ingediend bij de Provinciegouverneur.
  • Ondertussen heeft N-VA, op basis van juridische argumenten, de stukken kunnen verkrijgen, maar dit gebeurde post factum, nà de gemeenteraadszitting.

Op grond hiervan vraagt N-VA de vernietiging van deze genomen beslissing.

Punt Gemeenteraad Juni 2017

Comments

0 Responses to "N-VA vraagt de vernietiging van GR-beslissing RUP Patmoes."

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief