Ereburgerschap voor Eddy De Smedt.

dinsdag 6 september 2016

N-VA Lebbeke stelt aan de Gemeenteraad voor om de heer Eddy De Smedt aan te stellen tot ereburger van Lebbeke.

De heer De Smedt is geboren en getogen op het Dorp in Denderbelle.
Daar was hij kaatser in Club XV en speelde handbal bij Avanti/Elita Lebbeke.
Gedurende de Olympische Spelen te Rio, was hij de succesvolle delegatieleider voor het BOIC, waar ons land 6 medailles in de wacht sleepte: 2 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen, naast een belangrijk aantal plaatsten en ereplaatsen.
Het waren de meest succesvolle spelen voor ons land van de laatste 20 jaar!

Karel Uyttersprot, zelf opgegroeid op het Dorp (‘Dorp Acht’ - nu een bistro):

“Eddy woonde enkele huizen voorbij onze woning. Zijn ouders hielden er het populaire volkscafĂ© ‘Den Botter’ open. Eddy was van jongs af aan reeds met sport bezig; voor onze deur, op het Dorp, met kaatsen en ook met handbal.

Toen ik op 16-jarige leeftijd met handbalclub Brabo van start ging, nu 50 jaar geleden, konden wij Eddy niet opnemen in onze ploeg omdat wij geen jeugdwerking hadden. Jammer. Hij sloot zich aan bij Avanti, die wel jeugdploegen had. Als Bellenaar/Lebbekenaar verdient hij, in onze ogen, opgenomen te worden als “ereburger”.

Hij zal dan ook de eerste Bellenaar zijn die deze eer te beurt valt.”

Comments

0 Responses to "Ereburgerschap voor Eddy De Smedt."

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief