N-VA blijft waterbeheersingswerken Dender aankaarten

donderdag 23 januari 2014

Na gelijkaardige initiatieven in 2013, herinnerde N-VA minister Crevits in het Vlaams
Parlement opnieuw aan de grote bezorgdheid die leeft bij de bewoners langsheen de Dender.

In het parlement werd  ook  gedebatteerd over de vooruitgang van de waterwerken op de Dender. Er werden reeds een reeks tijdelijke maatregelen uitgevoerd, maar de minister erkende wel dat de vooropgestelde timing van de realisatie van nieuwe sluizen en stuwen niet werd gehaald.

Dit jaar worden de stuwen van Geraardsbergen en Aalst aangepakt, maar N-VA dringt wel aan op een snelle realisatie van de andere stuwen op de Dender.

Minister Muyters is ondertussen rond met de lancering van de omgevingsvergunning waardoor procedures vereenvoudigd worden en je dus sneller de werken kan aanvatten.

Verder vraagt N-VA ook om duidelijkheid te scheppen qua timing inzake uitbaggering van de Dender, zodanig dat deze rivier meer water kan bergen en afvoeren.

N-VA  Lebbeke volgt de problematiek op de voet en zal de situatie kritisch blijven volgen !

Comments

0 Responses to "N-VA blijft waterbeheersingswerken Dender aankaarten"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief