Sarah Smeyers en de asieldossiers 'Altijd Bingo' (Eric Donckier)

zaterdag 30 oktober 2010

Sarah Smeyers (N-VA parlementslid Aalst) behartigt voor de N-VA de asielproblematiek. Ze doet dat uiterst gedegen en zet dat thema in het parlement op de agenda.



Heel terecht trouwens.

Maar de pers volgt de N-VA in dit thema. Hier een (kort) uittreksel uit HBLV (Eric Donckier) die zich ook zeer kritisch opstelt :

Editoraal - Eric Donckier - Het Belang van Limburg : ALTIJD BINGO !

Telkens als ze erover ondervraagd of geïnterpelleerd werden, ontkenden Melchior Wathelet en Philippe Courard dat er sprake zou zijn van een forse toename van het aantal asielzoekers. We wisten beter. Nu zijn er ook de bewijzen. Met dank aan Eurostat. In het tweede kwartaal van dit jaar waren er in ons land 455 asielaanvragen per miljoen inwoners. Dat zijn er méér dan twee keer zoveel als in Frankrijk (190 aanvragen per 1 miljoen inwoners) en Nederland (185 aanvragen) en zelfs méér dan vier keer zoveel als in Duitsland (105 aanvragen).

Wat maakt ons land zo geliefd? Onze politieke stabiliteit? Onze overvloed aan werk? Ons prachtig weer? Laten we niet lachen. Er zijn andere verklaringen.

- Iedereen die asiel aanvraagt, heeft recht op een opvangplaats. ... dan heeft men recht op een hotelkamer. ... dan kan men via een eenvoudige procedure een dwangsom van 500 euro per dag ... Altijd bingo.

- Advocaten die zich gespecialiseerd hebben in het begeleiden van asielzoekers en het uitputten van procedures. ...

- Een falend uitwijzingsbeleid. ... Altijd bingo.

© 2010 Concentra


Lees hier de volledige tekst.

Comments

0 Responses to "Sarah Smeyers en de asieldossiers 'Altijd Bingo' (Eric Donckier)"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief