Burgemeesterrapport voor Lebbeke : Lebbekenaar vindt dat het hoog tijd is voor verandering.

donderdag 11 februari 2016

Het Nieuwsblad organiseerde een enquête in alle Vlaamse gemeenten om het oordeel te kennen van de inwoners over hun burgemeester en het gemeentebestuur, nu het gemeentebeleid halfweg is.

In een vorige enquête van Het Nieuwsblad (eind 2013) behaalde de burgemeester van Lebbeke, François Saeys, de slechtste score van alle burgemeesters uit de regio!

In de nieuwe Nieuwsblad-enquête van januari 2016 doet Saeys het nog slechter!

Ook het gemeentebestuur, dus het Schepencollege, doet het slecht met 5,4 op 10.
Jaar na jaar gaat het vertrouwen van de Lebbekenaar in de burgemeester en de schepenen er op achteruit.

Dit is een bevestiging van wat de N-VA-oppositie al jaren vertelt:
Het is hoog tijd voor verandering.

Ondanks de slechte score van de burgemeester en het gemeentebestuur woont toch bijna 75% van de Lebbeke-, Belle-, en Wiezenaren graag in hun gemeente. Dit is niet verwonderlijk en vinden we ook in de andere gemeenten terug. De sterke ontevredenheid over het gevoerde beleid door de burgemeester en de schepenen is geen reden om te verhuizen. Wie verkoopt nu zijn huis omdat hij/zij vindt dat de burgemeester het niet goed doet? Hier heeft de Lebbekenaar zijn familie, zijn vrienden, zijn huis.
Hier is een sterk verenigingsleven, liepen zij school, waren bij de jeugdbeweging.
Sport, cultuur, de bibliotheek, de administratie kan rekenen op dienstvaardige ambtenaren, die -ondanks het feit dat zij sturing vanuit het beleid moeten missen - toch waardering genieten van de burger. Zij scoren dan ook goed in de enquête.

Wist je dat bepaalde schepenen, met belangrijke bevoegdheden, zich amper laten zien op de diensten die zij moeten leiden? Of is het misschien juist het feit dat ze zich zo weinig laten zien dat de diensten goed functioneren?

N-VA Lebbeke, Gemeenteraadsfractie



Comments

0 Responses to "Burgemeesterrapport voor Lebbeke : Lebbekenaar vindt dat het hoog tijd is voor verandering."

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief