10 jaar "Born in Africa" - Plettenberg Zuid-Afrika

maandag 22 april 2013

Born in Africa bestaat 10 jaar. Dit project, dat kan rekenen op de steun van 600 peetouders, voornamelijk uit Vlaanderen, helpt de kinderen uit de townships rond Plettenberg. Zij krijgen materiële ondersteuning voor schoolboeken, uniformen, begeleiding, ...
Dit 10-jarig jubileum werd gevierd, met oa een optocht door de stad, academische zitting met zang en dans,...

Hierop namen de stichter, dhr De Smul, de voorzitter Remi De Backer, de coördinator Isabelle De Smul, de burgemeester Memory Booyen en ook Karel Uyttersprot, federaal volksvertegenwoordiger en voorzitter van de Interparlementaire Unie Belgoe-Zuid-Africa, het woord.



Karel overhandigt aan Isabelle De Smul, coördinator en inspriator van Born in Africa, een oorkonde.Links Remi De Backer,voorzitter en rechts Georges De Smul oprichter BiA.



Born in Africa: tocht door de straten van Plettenberg (ZA)


Born in Africa, groepsfoto


Born in Africa: Een volle zaal


Born in Africa, Karel spreekt de aanwezigen toe

Comments

0 Responses to "10 jaar "Born in Africa" - Plettenberg Zuid-Afrika"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief