18-03-2011 : De peiling van VRT en DS

zondag 20 maart 2011



Vijf maand geleden gaf ik hier ook al commentaar op de VRT en DS peiling van 08-10-2010.

So what ? Een peiling. Wat moet je er mee ? Een momentopname. De intentie van de burger. Een relatief beperkt staal van de burgers, uitgekozen om hun mening weer te geven. Een vergelijking met de verkiezing van vorig jaar, 13 juni 2010. Maar binnen die context toch wel relevant.

En nu (gisteren 18 maart 2011) geven de peilingen voor de N-VA wederom een beter resultaat dan in juni!

N-VA : 31.5% (ipv 28.2%)
CD&V : 18.2% (ipv 17.6%)
Spa : 13.2% (ipv 14.9%)
O-VLD : 14.0% (ipv 14.0%)
VB : teruggekomen tot 10.4% (ipv 12.6%)
Groen! : stijging 8.8% (ipv 7.1%)
LDD : 2.8% (ipv 3.7%).


Rekening houdende met de afwijkingen eigen aan dergelijke peilingen kan je dus eenvoudig stellen dat de kiezer het vertrouwen blijft geven aan N-VA en haar politici. De standvastigheid van de partij wordt gewaardeerd.



Dat wil dus zeggen dat de N-VA met haar verkiezingsprogramma de echte wensen van de burgers aangeboord heeft. De burger wil dus een verandering, een staatkundige hervorming. Hij wil breken met de oude manier van aan politiek doen. Er moeten fundamentele oplossingen gevonden worden voor alle burgers.

En wat blijkt er nog ? Dat ons topman Bart De Wever, gesterkt komt uit deze peiling. De burger gelooft hem nog altijd, nog meer, vertrouwt hem altijd meer.

In de pers stonden natuurlijk tal van beschouwingen :


- HBVL : N-VA en Bart De Wever blijven aan kop

- GVA : Voorheen snoepte N-VA vooral kiezers af bij (centrum)rechts, maar nu lijken ook kiezers van sp.a over te lopen.

- DS : De N-VA blijft pieken

- DS : Nieuwe verkiezingen taboe

- DS : De Wever groeit nog - SP.A-politici zijn populair, hun partij niet

- VT : N-VA en De Wever verankeren leiderspositie

- VRT : Populariteit Bart De Wever blijft toenemen

- VRT : Vlaming wil geen vervroegde verkiezingen

- HLN : De Vlaming ziet nieuwe verkiezingen blijkbaar niet zitten.

- HLN : Frank Vanhecke: "N-VA is geloofwaardiger dan Vlaams Belang"

- De Tijd : N-VA-voorzitter Bart De Wever was donderdag op bezoek bij de Britse premier David Cameron (Negen maanden van politieke impasse doen de kiezer niet twijfelen.)

- De Morgen : Peiling: N-VA blijft grootste partij in Vlaanderen

- DH : la N-VA indétrônable de la première place en Flandre

- L'Avenir : N-VA et De Wever restent les stars absolues en Flandre (Le président de la N-VA, Bart De Wever, reste également l'homme politique le plus populaire de Flandre)

- RTBF : "Des électeurs décidés : Le sondage de TNS montre aussi une très grande "fidélité" des électeurs nationalistes: 88% de ceux qui avaient voté N-VA en 2010 voteraient encore pour ce parti si des élections avaient lieu demain."

- La Meuse : Sondage VRT: la N-VA ne s'essouffle toujours pas (La N-VA demeure le premier parti de Flandre et, si des élections avaient lieu demain, elle recueillerait un nombre de voix supérieur à celui du 13 juin 2010)

Comments

0 Responses to "18-03-2011 : De peiling van VRT en DS"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief