WAARSCHUWING : Malafide publiciteitsronselaars "Bedrijvengids Dendermonde"

vrijdag 30 september 2011

Waarschuwing aan de handelaars regio Dendermonde, Aalst, Gent, Sint-Niklaas,..

Het dossier is reeds genoegzaam bekend : malafide publiciteitsronselaars proberen handelaars en ondernemingen op te lichten door hen een overeenkomst voor te leggen voor opname in een Bedrijvengids Dendermonde (maar evengoed Bedrijvengids Aalst, Gent,Sint-Niklaas,...). Deze "Bedrijvengids " is een niet relevante internetsite.

Men brengt op het schrijven bewust foute gegevens aan of men "vergeet" bepaalde gegevens in te vullen. De handelaar of bedrijfsleider wordt gevraagd het formulier te verbeteren of aan te vullen. Zodra je dit doet hangt men vast voor een jaarlijks bedrag van 1188 € per jaar of 99 €/maand, minimum 3 jaar lang en wordt stilzwijgend verlengd, tenzij een vooropzeg van 3 maand per aangetekend schrijven.

Bijgevoegde voorbeelden:
  • voorbeeld 1 : ziet met in vette letters staan dat telefoon en fax verplicht moeten ingevuld worden,men heeft deze gegevens bewust weggelaten om zo de argeloze bestemmeling van het schrijven te overhalen de brief aangevuld terug te sturen.

  • voorbeeld 2 : hier wordt bewust een verkeerde branche aangegeven; in plaats van "diensten aan bedrijven" staat er "Meubelwinkel"; voor telefoon en fax heeft men verkeerdelijk hetzelfde nummer ingevuld;

Tegen deze bedrieglijke praktijken werd, mede door ondergetekende, een wetsvoorstel ingediend dat reeds werd goedgekeurd in het parlement op 12 mei 2011, maar (jammer genoeg) nog niet werd gepubliceerd in het Staatsblad. Deze wet kwam er in nauwe samenspraak met Unizo en Voka.

De nieuwe wet voorziet dat er op een ondubbelzinnige wijze moet aangegeven worden dat het gaat om een aanbod van overeenkomst tegen betaling. Bovendien moet de prijs en de duur van de overeenkomst worden vermeld in het vet en in het grootste lettertype dat in het document voorkomt. Bijgevoegd document voldoet daar geenszins aan.

Wij roepen dan ook handelaars en bedrijven op om voorzichtig te zijn en dit document niet terug te sturen. Wie toch reeds gebruik maakte van de (gratis !) fax en zich bedenkt raden wij aan niet te betalen.

Karel Uyttersprot
Volksvertegenwoordiger
0497/522 800

Comments

0 Responses to "WAARSCHUWING : Malafide publiciteitsronselaars "Bedrijvengids Dendermonde""

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief