Het systeem van de dienstencheques in vraag stellen is op zich niet fout, maar laat elke regio dat op eigen houtje doen: evalueren, erop inzetten en controleren. Volgens PHILIPPE MUYTERS en JAN JAMBON kan Vlaanderen zo het best aan de slag met een formule die bij Vlaamse tweeverdieners populair is.
De dienstencheques liggen nog maar eens onder vuur. In februari 2010 stelde SP.A-parlementslid Frank Vandenbroucke al eens voor om de dienstencheques duurder te maken. Dit keer is het de christelijke vakbond ACV die de aanval opent en de cheques duurder wil maken. Formateur Elio Di Rupo is hen vast zeer dankbaar, want zijn formateursnota gaat nog een stap verder: niet alleen moeten de dienstencheques duurder worden, ze mogen ook niet langer fiscaal aftrekbaar zijn. Het systeem van de dienstencheques hervormen moet bespreekbaar zijn, maar het op deze manier kapot maken, is een regelrechte aanval op de Vlaamse tweeverdieners die arbeid en gezin zo goed mogelijk proberen te combineren.
Wij stellen verbijsterd vast dat deze zogenaamd sociaal geïnspireerde mensen plots zo gretig zijn om een systeem ten gronde te richten dat vooral bij Vlaamse tweeverdieners populair is. Lees meer
Een reactie posten