18-09-2011 : Dwars door Linkebeek

zondag 18 september 2011

Linkebeek, Vlaams gemeente in de Rand moet Vlaams blijven


In Gazet van Antwerpen :
"De N-VA besloot ook deel te nemen aan de betoging. "Wij sluiten ons bij deze demonstratie aan omdat we vrezen voor de prijs van het bereikte akkoord en omdat we vrezen dat de prijs voor de Vlamingen nog zal oplopen", aldus N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts eerder op de dag op Radio 1. "Want er is de prijs die we kennen, er is de prijs die we niet kennen en er is een prijs die nog zal volgen. Door die hoeracommunicatie wordt vanalles verzwegen, we hebben ook nog geen enkele tekst gezien."

Jan Jambon, ook van de N-VA, liet ook zijn ongenoegen blijken over het triomfalisme van de Vlaamse partijen. "We staan nog maar aan het begin van de onderhandelingen en nu al zo triomferen, dat vinden wij tactisch een slechte zet", klonk het in 'De Zevende Dag' op Eén."


De afsluiter van de manifestatie : zingen van het volkslied als expressie van het Vlaming zijn (YouTube kanaal van Briggs):





En dwars door Linkebeek met de "Blauwvoet" :



Een sfeerbeeld :

Comments

1 Response to "18-09-2011 : Dwars door Linkebeek"

Blauwvoet zei 19 september 2011 om 11:20

In Linkebeek zijn 90 à 95% van de inwoners Franstalig. Ik vrees dus dat de leuze "Linkebeek moet een Vlaamse gemeente blijven" al door de feiten achterhaald is. Maar jullie zijn toch altijd welkom om in onze mooie twetalige gemeente te komen wandelen. Volgend keer liefst zonder vlaggen, Vl.Blokkers en racistische kreten. Alvast bedankt.

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief